Wat wilt u kwijt over Coehoorn? (II)

Afgelopen donderdag was het deel 2 om over de Coehoornvisie te praten. Een visie waarbij de inbreng van bewoners zeer belangrijk is als het gaat om “Samen met de stad”. Alle bewoners aan de zijde van het Coehoornpark hebben daarvoor een uitnodiging mogen ontvangen.

De visie wordt in drie delen besproken. Vorige keer was het over het verkeer en mobiliteit, nu over het Coehoornpark. Een park dat momenteel onderhouden wordt door een tweetal bewoners samen met vrijwilligers op de maandelijkse klusdagen.

https://arnhemshart.nlHet Coehoornpark is een vaak besproken item geweest op onze buurttafels en dat verwachtten we deze bijeenkomst ook.. Want wie is er nu verantwoordelijk voor het park en in hoever is het ook een open park? En wat mag er wel en niet in het park?

De aftrap begon met de dames van Le Far West die hun kantoor ook hebben in Stichting Coehoorn Centraal. “Le Far West is een studio voor landschapsarchitectuur. Als “landschapsarchitecten optimaliseren we de buitenruimte voor mens, dier en plant. ” zo staat er op hun website te lezen.

Er is nog geen duidelijk plan voor het park zo begonnen de dames deze avond. Een zeer open stelling met veel ruimte voor inbreng dus. En deze inbreng kwam er eigenlijk ook wel. Diverse ideeën werden genoemd en opgeschreven.

Van duidelijke verlichting zoals; veiligheid, speeltoestellen, gras, bankjes i.p.v. picknicktafels, geen hekwerk, bomen handhaven tot aan park verlengen naar de Oude Kraan. Maar ook diverse tegenstemmen tegen het commercieel gebruik van Stella in het park werd besproken, hierdoor ontwijken diverse bewoners het park al vanwege alcohol en de blowers.

Inmiddels heeft Stella op 9 mei jl. een terrasvergunning aangevraagd voor hun zaak en bij de picknicktafels in het park. Tegen dit laatste (picknicktafels) heeft de gemeente al enigszinshttps://arnhemshart.nl laten weten dat dit controle kost en Stella het wellicht niet zelf kan vanwege personeel. Ook weten we dat er al wat bezwaren binnen zijn bij de gemeente Arnhem tegen beide terraslokaties.

Eerder werd tegen een aanvraag van MeeM om tegenover hun een terras te maken ook verweer gevoerd. Men vreesde toen voor nog meer (horeca) overlast en vermindering van het plantsoen in de buurt. Want de Coehoornbewoners willen eigenlijk gewoon veel meer groen zien in hun buurt.

Ruime meerderheid van bewoners geven ook aan dat het beheer bij de gemeente Arnhem moet liggen. Zowel mondeling als per mail/reactieformulier aldus een ambtenaar. Maar dit kan ook afgebakend worden mits de gemeente hele goede afspraken maakt en donateurscontracten opmaakt zoals zij nu al doet bij bv. de vele geveltuinen. Mocht men zijn geveltuin niet goed onderhouden dan neemt de gemeente deze weer in na een waarschuwing.

https://arnhemshart.nl

De gemeente Arnhem gaat alles verwerken om later met een werkgroep verder te praten. De komende tijd zullen de borden en ideeënbus nog ergens in Coehoorn Centraal blijven voor verdere aanvullingen.

Waar deze komen te staan zal later nog bekend worden gemaakt via een nieuwsbrief. Want men wil graag zoveel mogelijk bewoners betrekken in deze visie die meedenken. Ook kan men nog steeds zijn/haar reacties mailen naar: coehoorn@arnhem.nl

Op dinsdag 28 mei a.s. is er weer een bijeenkomst die over de geplande nieuwbouw gaat.

3 gedachten over “Wat wilt u kwijt over Coehoorn? (II)

 • donderdag, 27 juni, 2019 om 13:30
  Permalink

  Als bewoner ben ik van mening dat er een overvloed aan horeca is in Arnhem, en dat de komst van Stella by Starlight niks toevoegt. Dit hoort n.m.l niet thuis in een woonwijk. Volgens mij is er meer behoefte aan een openbaar en toegankelijk park voor buurtbewoners en mensen met kinderen. Op dit moment is deze straat alles behalve een visitekaartje.

  Beantwoorden
 • donderdag, 27 juni, 2019 om 12:59
  Permalink

  Als bewoonster in de Coehoornstraat is het de laatsen jaren op achteruit gegaan. Veel overlast van lawaai. Stella by starlight en parkje maken veel geluid.

  Beantwoorden
 • donderdag, 27 juni, 2019 om 09:05
  Permalink

  Als bewoner heb ik veel overlast van café starlight.. het terras aan de voorkant beslaat de volledige stoep,het tuinterras is luidruchtig en sluit pas middernacht..

  Beantwoorden

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart