fbpx
Nieuws

Warenmarkt vandaag met volledige bezetting.

Wie vandaag, zaterdag, de warenmarkt op De Markt bezoekt kan beter een extra kilootje kaas, nootjes of fruit inslaan. Wellicht is je vertrouwde marktkraam er volgende week niet.

Omdat op De Markt volgende week vrij- en zaterdag men nog bezig is om alles af te breken na Koningsdag, wordt de warenmarkt verplaatst naar de Westervoortsedijk (Parkeerplaats bij Restaurant Valkenburg). Op De Markt en ook de Westervoortsedijk staan nu tekstwagens die passanten er op moeten wijzen.  https://arnhemshart.nl

Veel marktkooplui zijn hier langs gereden en vinden de afstand voor hun klanten te ver en de locatie te winderig. De warenmarkt trekt o.a. op de vrij- en zaterdagen veel ouderen en klanten wat zijn lunch nuttigt op De Markt. Door deze verplaatsing zullen de meeste klanten zich dan ook niet laten zien volgens vele marktlui.

Het is zeker dat er geen enkele kaasboer komt maar ook de aardappelboer en notenkraam zijn volgende week afwezig. Ook zal er op de beide dagen geen bosje bloemen te koop zijn op de verplaatste warenmarkt. De gemeente is 3 keer langs geweest om te peilen wie er komt maar de lijst word steeds korter en korter.

De locatie Westervoortsedijk is voor de komende 3 jaar aangewezen als uitwijk bij evenementen zoals Koningsdag. De warenmarkt mag 3 keer per jaar verplaatst worden bij evenementen e.d. https://arnhemshart.nlWethouder Ine van Burgsteden was voor deze verplaatsing niet op andere gedachten te brengen, ook het advies om op het Gele Rijdersplein te staan werd abrupt afgewezen.

Een verplaatste warenmarkt is nooit goed volgens deze hardwerkende marktlui. Normaal is na een Koningsdag de warenmarkt een topper mits deze op zijn eigen plek staat. Bij een verplaatsing en de matige reclame tot op heden zien velen geen reden om te komen en hoge kosten te maken voor o.a. personeel.

 

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart