fbpx
Nieuws

Waarom makkelijk iets kunnen melden aan de gemeente Arnhem?

We weten dat de gemeente Arnhem al (te) lang bezig is met een app te ontwikkelen waar men bv. een losse stoeptegel of illegaal afval kan melden. Eerder kon men via de “Buiten Beter” app dit reeds doen maar de gemeente vindt deze app te kostbaar om zich daarbij aan te sluiten. Ook heeft zij alle info-mailadressen voor buitenstaanders in de ban gedaan zodat deze meldingen via de “Buiten Beter” app niet meer aankomen.

De heer M. Venhovens van de partij Verenigd Arnhem vroeg zich af of de gemeente Arnhem bereid zou zijn om via de bekende WhatsApp dit te realiseren. Niet alleen om meldingen met foto te kunnen ontvangen maar ook om via deze app gemeentelijke informatie te kunnen opvragen.

Wethouder Ine van Burgsteden verwees direct al dat de gemeente al een meldingssysteem heeft via  de gemeente site. Hier kunnen ook foto’s e.d. worden bijgevoegd. Dit kan via een mobiel, tablet en computer direct en makkelijk gedaan worden, volgens haar.

Via de gemeentelijke website kan men anoniem een melding doen maar ook ingelogd via DigiD. Als men inlogt komt er altijd een terugkoppeling of de melding is afgehandeld of nog nader onderzocht wordt. (Gemeente Arnhem meldingen openbare ruimte)

Arnhems Hart heeft reeds eerder al een klein artikel gewijd aan het melden van kapot straatwerk en illegaal afval. En kwam snel tot de conclusie dat de melding via de gemeentesite niet 100% klantvriendelijk is, ook ambtenaren die er mee moeten werken erkennen dit. Zij hopen dan ook dat de beloofde gemeente-app er snel komt, echter men praat hier nu al ruim 2 jaar over.

Wil men toch makkelijk en snel iets melden over de openbare ruimte aan de gemeente Arnhem gebruik dan gewoon hiervoor Twitter. De gemeente arnhem is verbonden met Twitter en kan je melding snel en goed invoeren zodat er eigenlijk dezelfde dag actie wordt ondernomen. (Twitteraccount gemeente Arnhem)

Heeft men geen mobiel, tablet of pc dan is een telefonische melding ook mogelijk via 0900-1809

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart