fbpx
Nieuws

Voorbereidingen Koningsnacht- en dag 2023.

Vanaf a.s. zaterdagochtend, 22 april, zal er op diverse plekken opgebouwd, afgezet, opgeruimd en versierd worden en men zal dan steeds meer van de voorbereidingen gaan merken voor Koningsnacht- en dag 2023 in de binnenstad. Met woensdagavond en donderdag op diverse pleinen podiums met een diversiteit aan muziek en waarbij het voor jong en oud een feest zal zijn. Een feest waar duizenden bezoekers op af komen.

https://arnhemshart.nlVanaf vrijdagmiddag 14.00 uur zal in deze aanloop zijn/haar vertrouwde voertuig ergens anders moeten parkeren omdat er een podium opgebouwd zal worden op parkeerplaats De Trans en toiletvoorzieningen in de A. Verhoefstraat. Daarnaast wordt op en rond de Markt ook gestart met de voorbereidingen. Wij adviseren om de bouwers de ruimte te geven en parkeer in één van de drie gemeentelijke parkeergarages (Arnhem Centraal, Musis of Rozet.) als je een sector A 26001 parkeervergunning hebt, of lees verder voor de andere opties.

Gelukkig was Arnhems Hart wakker en wees de gemeente op diverse mogelijkheden om extra te parkeren. Zo kan er t/m 29 april a.s. 24/7 geparkeerd worden op de onderkade. De bebording dat men er van 16.00 tot 06.00 uur hier niet mag parkeren/rijden zullen afgedekt worden.

In de eerdere uitwerking mocht men niet parkeren op het Koningsplein en St. Catharinaplaats (Stadstheater) maar waarom niet als er daar geen evenementen zijn? Ook daar ging een streep doorheen en men kan hier lekker parkeren met een sector A 26001 parkeervergunning.

Voor inwoners met een Elektrisch voertuig die normaal laden op De Trans kunnen uitwijken naar de parkeergarage van het provinciehuis waar op de eerste verdieping laadpalen zijn. Men kan hier (betaalt of  parkeervergunning) parkeren op zaterdag de 22ste, zondag de 23ste, Koningsnacht (26ste), Koningsdag (27ste), de 28ste en 29ste. Men kan dus alleen niet op de maandag en dinsdag parkeren (24 & 25 april). En natuurlijk met elk ander brandstof voertuig kan men hier parkeren tijdens de aangegeven dagen. De parkeergarages Musis en Arnhem Centraal hebben ook elektrische laadpalen.

De binnenstad/winkelgebied is tijdens Koningsnacht- en dag een afgesloten gebied voor voertuigen om de bezoekersstroom niet te hinderen en hulpdiensten meer ruimte hebben. Wanneer men zijn voertuig nodig heeft vanwege werk e.d. zalhttps://arnhemshart.nl hier dan ook rekening mee moeten houden. Vooral als men bv. een eigen parkeerplaats heeft bij de woning. Op de afbeelding rechts is te zien dat: de oranje straten zijn afgesloten, Nelson  Mandelabrug en Eldenseweg afgesloten voor verkeer vanuit het zuiden naar de stad toe, maar open voor verkeer vanuit de stad naar het zuiden toe en de centrumring wordt omgeleid over de Nelson Mandelabrug.

https://arnhemshart.nlOm de straten vrij te houden voor hulpdiensten mogen op de Korenmarkt, Jansplaats en Jansplein en omgeving geen (brom)fietsen, scooters en bakfietsen  e.d. worden geplaatst. Op woensdag 26 april en donderdag 27 april worden deze daar geruimd en kan men later tegen betaling van €35,- weer terug krijgen via AFAC.

Na de confetti ervaringen van vorig jaar met Koningsnacht- en dag, is er besloten om dat niet meer toe te staan met evenementen. Toen werd De Trans en omgeving enorm bedolven onder een lading welk de aanwonenden niet gelukkig maakte. In de enquête, die we jaarlijks houden, werd dit ook herhaaldelijk aangegeven en meegenomen door de gemeente in de voorbereidingen.

Vanuit de enquête werd er verzocht om meer afvalbakken te plaatsen en zullen o.a. de eettentjes extra gecontroleerd worden op het schoon opleveren van hun plek. Een snackboer reed twee keer weg in 2022 met een mega lading frietbakken en sauzen achterlatend op de straat. Van afvalbakken had deze blijkbaar nooit gehoord.

Aanwonenden bij de diverse podia ‘s zijn per brief geïnformeerd door de organisatoren over hun werkwijze van op- en afbouwen en de mogelijk extra zaken zoals afzettingen bij woningen vanwege wildplassers. Een lijst met de diverse tap- en eetpunten, podiums of anders is hier in te zien.

Bij overlast e.d. kunnen de inwoners via Fixi (online of app) een melding doen onder de categorie “Overlast en handhaving”. Zo kan er direct en adequaat elke melding afgehandeld worden tijdens deze week.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart