fbpx

Verticaal, horizontaal het kan allemaal.

Het afgelopen jaar was voor veel planten best wel dorstig. Het moeilijkst hadden de (hangende) balkonbakken die door de droogte vaker water nodig hadden. De gemeente plantsoenen zien er grotendeels verdroogd uit maar dankzij de regen trekken de meeste planten weer bij. Zelfs het bruine gras kleurt zo langzamerhand weer overal groen.

De laatste hand wordt gelegd aan de wijkgroenagenda en we zien daarin mooie ideetjes en oplossingen om de binnenstad meer te kunnen vergroenen. Daarnaast trekken bewoners met elkaar ophttps://arnhemshart.nl/ om de bekende geveltuinen aan te leggen of verder uit te breiden in hun straat. Menige plant wordt onderling uitgewisseld en gaat van de ene naar de andere geveltuin.

Terwijl de herfst bezig is bedenken we hoe we de inwoners van de binnenstad behulpzaam te kunnen zijn met vergroenen: we geven  een “Verticale Actie” weg dit jaar! Een actie met wat extra’s voor elke aanmelding die we gaan uitvoeren. Dus lees gauw verder.

https://arnhemshart.nl/Met twee ogen, staaldraad en een spanner maken we een mooie en goedkope oplossing om een klimplant te geleiden. In het straatwerk komt een opening met goede grond waar de plant in kan wortelen. Arnhems Hart verzorgd de klimmaterialen en gaat samen met jou het bevestigen aan de muur. Welke klimplant er in komt te staan dat bepaal jij zelf. (Geen hedera/klim hortensia o.i.d.)

Naast de hulp bij het verticaal groen geven we aan de eerste aanmeldingen ook een vogelhuisje cadeau namens de gemeente Arnhem. Deze kan desgewenst gelijk worden opgehangen, in of naast de klimmer. Vogels houden enorm van klimplanten en zien we ze dan ook graag daar in de buurt nestelen. Arnhems Hart geeft aan de eerste aanmeldingen ook een zak met bloembollen weg. Deze kunnen in een geveltuin of bij de klimmers gepoot worden. Tevens krijgen de 10 eerste aanmelders een klimplant naar keuze cadeau!

Verticaal groen kan ook samen met een geveltuin worden uitgevoerd. Denk dan eens aan een druif of een kiwi plant ter afwisseling. De vruchten kan men laten hangen zodat insecten en vogels weer een extra voedingsbron hebben.

Omdat we in de binnenstad veel kabels en leidingen in de grond hebben is er wel ‘een maar’ of eigenlijk twee: aan dit verhaal.
• Alle aanmeldingen worden in overleg uitgevoerd met wijkbeheer omdat zij de kwetsbare plekken weten qua kabels en leidingen. Omdat we niet met een paal en beton werken is er wel veel ruimte om plekken voor klimmers realiseren.
• Daarnaast moet je eerst toestemming hebben van de verhuurder/eigenaar als we twee gaten in de muur boren voor het spannen van klimdraden.

Heb je interesse gekregen om te vergroenen neem dan vrijblijvend contact met ons op. Zowel voor verticaal groen, horizontaal groen als het maken van een geveltuin. Dit kan via email: redactie@arnhemshart.nl of telefonisch: 06-39872028

Wie geen groene vingers heeft kan altijd rekenen op noaberschap.

Facebook commentaar:

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart