fbpx
Nieuws

Verkoop gestart van bouwblok Nieuwstraat.

Langs de Sint Jansbeek bevindt zich nog een stuk waar de gemeente Arnhem graag een nieuwe woon-/werkblok ziet ontstaan. Met wat horeca en winkeltjes en daar boven leuke appartementen.

We praten nu over het blok vanaf de informatiewinkel tot naast de toekomstige Foodhal Arnhem (vm. Roses Lounge). In dit gedeelte heeft Café De Kroeg laatst nog zijn laatste Koningsdag en -nacht 2018 kunnen vieren ter afsluiting. Zij zijn momenteel bezig met een andere locatie en dat zal waarschijnlijk buiten de binnenstad zijn.

Begin april jl. moesten bewoners en andere zittende bedrijfjes er uit zijn. Hoewel het nog een hele tijd zal duren eer er gesloopt wordt, konden zij er niet langer blijven zitten. Helaas, stevige gesprekken hebben niet geholpen.

https://arnhemshart.nl/Geïnteresseerde kopers konden een plan, prijs en visie indienen met daarin hoe zij graag dit stukje binnenstad verder willen ontwikkelen met nieuwbouw. Er is ruimte waarin de gemeente mee zal werken om de bestemmingsplan te wijzigen en ook neemt zij de sloop voor haar rekening. De gemeente laat weten de kavel bouwrijp op te leveren.

Het blok dat sedert februari jl. online in de verkoop gepresenteerd werd, heeft al een fase 1 met een kijkdag gehad. Hierop zijn diverse vragen en antwoorden binnengekomen. De animo is behoorlijk goed geweest. De gemeente heeft daarop diverse voorstellen ontvangen van diverse kandidaat-kopers en heeft vooral gekeken naar hun visie over deze blok en de inzet. Volgens de projectmanager is er vooral gekeken naar de duurzaamheid en stedenbouwkundigheid van de voorstellen.

Fase 2 wordt de gunningsfase genoemd en gaan uit alle voorstellen maar 5 door naar de volgende ronde. De overgebleven kandidaat-kopers mogen hun plan dan verder uitwerken en ook toelichten op de tweede kijkdag op 5 juni a.s. Tevens zal de gemeente de dan nieuwe vragen beantwoorden zodat deze weer in hun verdere ontwerpen meegenomen kunnen worden.

Op 11 september 2018 zullen de overgebleven kandidaten hun plan presenteren waarna de gemeente op 9 oktober a.s. de uiteindelijke koper bekend maakt. Twee dagen later zal er een overeenkomst worden getekend en kunnen de uiteindelijke plannen bekend worden gemaakt en kan men beginnen met het verder uitwerken.

Het bouwblok betreft twee gedeeltes en heeft een perceeloppervlakte van 2332m2 en zal minimaal €2.000.000,00 moeten opbrengen. Momenteel wordt onderzocht in hoeverre nog asbest aanwezig is. Gemeente verwacht begin 2019 te beginnen met het slopen en kijkt nog naar een goede (groene) opvulling in plaats van bouwhekken na de sloop. De nieuwe eigenaar zal eind 2019 https://arnhemshart.nl/starten met de bouw.

Eerder heeft de gemeente Arnhem al twee grote kavels aan de Langstraat/Turfstraat verkocht aan Reinbouw en Stadswaarde . Ook werden daarnaast 11 zelfbouwkavels verkocht aan particulieren die al begonnen zijn om hun droomhuis daar te realiseren.

Een gedachte over “Verkoop gestart van bouwblok Nieuwstraat.

  • Willem

    Kan men er alstublieft voor zorgen dat er niet weer een inspiratieloze blokkendoos gebouwd gaat worden maar panden die bijdragen aan een waardig stadsgezicht.

Geef een reactie

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart