fbpx

Vergroenen doe je door zelf te beginnen!

Wie een rondje door de binnenstad maakt ziet op veel plekken fraaie geveltuinen en boomsingels die inwoners zelf onderhouden. Een rij tegels of klinkers verwijderen is zo gedaan en dit doet de gemeente Arnhem geheel kosteloos voor je in de binnenstad.

https://arnhemshart.nl/Voor wie verticaal wil tuinieren, omhoog bijvoorbeeld met een mooie klimmer, zijn twee ogen en staaldraad een makkelijke en goedkope oplossing om de gevel te verfraaien.

Vergroenen geeft insecten en vogels meer kans om zich te vestigen in de straat. Er is een ruime keuze aan planten die het in (half)schaduw of volle zon goed doen. Je straat krijgt een geurige enhttps://arnhemshart.nl kleurige uitstraling. En hoe meer er meedoen, des te mooier!

Ontvang complimentjes van passanten en voor je het weet is er een leuk gesprek gaande voor je woning. Ruil planten met elkaar of geef ze gewoon weg aan starters. Ineens is je geveltuin of boomsingel een ontmoetingsplek geworden.

https://arnhemshart.nlVoor de derde keer organiseren we de eer en roem prijs voor de “Binnenstadtuin 2022”. Eerder werden deze al uitgereikt in de Brugstraat en op de Rijnkade. De winnaar kreeg naast de eer en roem een mooie plant alsmede bloembollen als een kers op een taart voor hun goede werk.

Nieuw dit jaar is ook dat we ook gaan kijken naar balkons, en dus twee keer een eer en roem prijs uitdelen. Omdat we niet elke balkon goed kunnen zien vragen we jullie om hulp. Mooie groene balkons kun je aanmelden via: redactie@arnhemshart.nl Je buren nomineren met hun (gevel)tuin en balkontuin mag natuurlijk altijd.

De Gemeente Arnhem juicht geveltuinen toe, evenals inwoners zelf die ook die liever planten zien dan veel bestrating. Samen met wijkbeheer willen we in kaart brengen welke bewoners graaghttps://arnhemshart.nl/ hun straat willen vergroenen met een geveltuin of een boomsingel voor hun woning. Inmiddels zijn we al op diverse locaties bezig.

Alle aanmeldingen via Bewonersgroep Arnhems Hart krijgen een bon voor korting op tuinplanten, als de geveltuin klaar is om ingeplant te worden.

Aanmelden kan via redactie@arnhemshart.nl

Facebook commentaar:

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart