fbpx

Verbouwingen, transformaties en logeerpartijen (II).

In onze eerste publicatie over transformaties hadden we het voornamelijk over de logeerpartijen met de nieuwe hotels en diverse B&B die zich in de binnenstad gaan vestigen. In deze versie gaan we ook kijken naar de transformaties van en naar woningen.

Stationsgebied:https://arnhemshart.nl
Naast Spar Centraal is de afgelopen weken intensief gezocht naar historisch materiaal, hierbij zijn diverse waardevolle zaken gevonden zoals hier is te lezen. Op deze locatie zijn al de eerste palen gezet voor de damwanden en is het meeste met een houten schutting afgezet. Ontwikkelaar Synchroon gaat verder na de bouwvak met het realiseren van een hotel, appartementen en commerciële ruimtes. Dan hopen we ook de eerste tekeningen te kunnen laten zien.

Ook de kantoorlagen boven De Spar Centraal worden grondig aangepakt. Rudius Vastgoed B.V. heeft deze unieke locatie van bijna 2.000 m2 aangekocht en zal deze geheel grondig gaan aanpakken. Aan de achterzijde zal men nog wat uitbreiding gaan doen om de gebruiksmogelijkheden te optimaliseren. Willemsplein 22 & 24 worden in totaal 23 huur woningen, bij deze aankoop zat niet De Spar Centraal erbij.

Jansbuitensingel:
https://arnhemshart.nlAls we even iets verder lopen richting de Jansbuitensingel zien we een enorme transformatie van drie kantoorpanden tot luxe appartementen en penthouses. Jans a/d Singel 23, Jans 24 en Singel Parc op nr. 21. Van huur tot verkoop waarbij we zien dat één van de luxe appartementen in de verkoop stond van ong. één miljoen maar dan heeft men ook iets op stand en voor zichzelf.

Wel leuk dat dit gedeelte ook tot onze Arnhems Hart behoort. Het is ook de moeite waard om hier eens te kijken hoe een grauw kantoorgedeelte opfleurt en hierdoor ook zo veranderd wordt. Met recht een goede transformatie en zeker als ook Singel Parc straks helemaal klaar is met 49 appartementen,

Eusebiusplein:
Ook Amsterdamse ontwikkelaar De Houten Steen Holding B.V. is behoorlijk bezig met een inhaalslag als het gaat om appartementen. In 2017 kocht zij al Rijnkade 74-79 om hier volledig appartementen van te maken. Een vergunning tot transformatie van de beneden https://arnhemshart.nlkantoren tot resterende woningen is al afgegeven.

Eerder kocht zij ook de hoek Eusebiusplein-Rodenburgstraat in zijn geheel, van de gemeente Arnhem, met 28 verhuurde appartementen, een verhuurde sportschool en bijna 1.500 m² aan voormalig kantoor. Momenteel is de aannemer bezig om het oude kantoorgedeelte om te toveren tot 8 luxe appartementen van drie of vier kamers en met een eigen parkeergarage eronder.

Deze 4 luxe appartementen komen binnenkort in de verkoop waarbij de prijzen tussen € 450.000 en € 590.000 liggen. Wie boven woont kan er nog een mooi dakterras realiseren aldus de makelaar.

Wooncomplex Verto Arnhem:
https://arnhemshart.nl/Men is er al sinds begin 2017 bezig maar nu is er eindelijk een begin gemaakt in de Broerenstraat, met het wooncomplex Verto. Het oude voormalige stadskantoor was ontworpen door Dhr. Konijnenburg, een oud-leerling van architect Gerrit Rietveld, en is in 1960 gebouwd. Later was het een tijdelijk (anti-kraak) onderkomen voor SLAK Ateliers, Stadscompagnie Arnhem en ook de brandweer heeft er even gezeten met hun kantoor.

Op het hele dak worden zonnepanelen geïnstalleerd en zal er overal driedubbelglas worden toegepast. Bovendien heeft het gebouw straks een warmteterugwinningsinstallatie en is het al aangesloten op de stadsverwarming. In de hal komt een scherm te hangen dat bewoners de energieopbrengsten van het gebouw laat zien. Dus een op de toekomst voorbereid wooncomplex.

Bovenop komen nog twee verdiepingen en men heeft gekozen voor een allround zicht op de appartementen. Verto Arnhem heeft straks 58 vrije https://arnhemshart.nlsector appartementen, 15 parkeerplaatsen en een stuk commerciële plint op de begane grond.

Een mooi stukje wonen straks langs de Sint Jansbeek en op loopafstand van het https://arnhemshart.nlwinkelcentrum. Aannemer Plegt-Vos voert de werkzaamheden uit in opdracht Van der Vorm Vastgoed bv. Alles wordt zeg maar instap opgeleverd voor de nieuwe huurders. Wel moeten ze nog even hun koffer meenemen.

 

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart