fbpx

Verbouwingen, transformaties en logeerpartijen. (I)

Naast de vele herinrichtingen, veranderingen en aanpassingen in de openbare ruimtes zijn er ook veel veranderingen in de bouwstenen van de binnenstad. Dat zien wij o.a. aan de vele vergunningaanvragen. Naast de vele nieuwbouw zien we ook diverse transformaties weer voorbij komen. En wat opvalt is dat in de binnenstad van Arnhem ook goed gedacht wordt aan het verblijf van de gasten.

Diverse Bed and Breakfasts (B&B’s) telt de binnenstad eigenlijk al en met zelfs Haarhuis als één van de bekendste hotels bij Arnhem Centraal is er veel slaapgenot te krijgen in de binnenstad. Haarhuis is vorig jaar verkocht aan de investeringsmaatschappij EHM Group en wil de beste worden in de buurt. Ook de goedkopere B&B’s trekken veel klandizie aan en vooral wanneer er in de binnenstad iets te doen is zoals bv. Market Garden, want dan zit eigenlijk alles wel vol.

Ohttps://arnhemshart.nlok in de B&B’s sector komen er steeds meer bij en wellicht is dat iets voor sommigen om over na te denken als hij/zij nog een gedeelte vrij heeft in zijn woning. Sommigen bouwen hun huis er op vanaf begin zoals bij een aantal kavels aan de Rodenburg- en Turfstraat waar straks drie B&B’s komen.

De prijzen van een B&B in Arnhem begint zo rond de €9,- voor een makkelijk bedje en sprei. Maar wil men echt privacy en een wat luxere style dan zijn de prijzen tot ongeveer €80,-. En bij sommigen krijgt men dan ook nog een goed ontbijt voor zijn geld.

Uit de vergunningaanvragen van de laatste maanden blijkt dat ook in de hotelbranche een opkomst is. Zo komt er een hotel bij Arnhem Centraal met een groene Ibis Style.

Helaas zijn van de Ibis Style nog geen concrete tekeningen online omdat de vergunningaanvragen e.d. nog lopen. Maar als we in gesprek gaan met Projectontwikkelaar Synchroon wordt het een heel fris en groen hotel naast Spar Centraal. De 120 kamers kijken dan straks uit op Arnhem Centraal en zijn volledig ingericht en duurzaam.

Het hotel valt straks onder Accor Hotels dat zich graag wil vestigen in onze Arnhemse binnenstad. Vanaf het hotel wordt ook verder gebouwd en hier komen winkels en horeca met appartementen er boven. Zo zal het Stationsplein meer levendig worden.

Maar ook het voormalige gebouw van de Provincie Gelderland, Marktstate, aan het Eusebiusplein wordt omgetoverd tot een hotel. De Provincie heeft in 2017 dit kantoorpand verkocht aan Bastion Hotels na hun nieuwbouw op De Markt.

In eerste plaats werd bekend dat Bastion af zag van deze transformatie naar een hotel. Maar eind vorig jaar was de kogel door de kerk en hebben ze aangegeven toch door te zetten. De eerderhttps://arnhemshart.nl genoemde aantallen van 122 kamers worden nu omgetoverd naar wat minder omdat er ook een aantal grotere komen voor longstay.

Bastion heeft vorig jaar hun omzet zien stijgen en heeft 1,2 miljoen gasten uit ruim 125 landen mogen ontvangen. Een hotelgast verbleef zelfs 22 dagen in een Bastion Hotel en 1 op de 5 gasten keerde terug.

Bastion Hotel Arnhem wordt de 34e in de rij van deze keten en zal ook een restaurant hebben. Inmiddels wordt er aan de binnenzijde al gewerkt en zal het medio eind 2019 haar gasten kunnen ontvangen.

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart