fbpx

Veel fietsen opgeruimd op het Stationsplein

https://arnhemshart.nlIn alle vroegte werden vanmorgen de vele (brom)fietsen en scooters gelabeld die op het Stationsplein stonden. In kader van een aangekondigde opruim actie van de gemeente Arnhem was het nu echt D-day om de overlast in te dammen.

Ondanks het plaatsen van veel verbodsborden op en rond Arnhem Centraal station werden nog steeds (brom)fietsen en scooters hier neergezet. Vaak om even een broodje te halen maar ook om gewoon daarna met het OV de reis te vervolgen.

Eerder werd er wekelijks gehandhaafd maar door te weinig mankracht is dit steeds minder geworden. In die tijd zijn veel fietsen verwijderd en was het een stuk schoner dan nu.

Deze ochtend zijn er ruim 80 fietsen verwijderd en afgevoerd naar AFAC (Algemene Fiets Afhandel Centrale). Wie zijn/haar fiets terug wilhttps://arnhemshart.nl hebben moet daarvoor €35,- betalen en d.m.v. een fietssleutel en/of aankoopbon bewijzen dat het zijn/haar eigendom is. Met het tonen van een geldige legitimatie en betalen via pin krijgt men de fiets dan weer terug.

Onder de 80 verwijderde fietsen waren een aantal Swapfietsen die ook werden verwijderd. De bekende fietsen met een blauwe voorwiel kan men met een abonnement huren. Swapfiets zal dan weer €35,-, per fiets, moeten betalen om deze terug te krijgen. Deze kosten worden dan verhaald op de huurder.

https://arnhemshart.nlBrommers en scooters werden deze ochtend niet verwijderd omdat deze als voertuig geregistreerd staan. Wel krijgen deze eigenaren de komende tijd een bekeuring van €95,- thuis gestuurd vanwege het stallingsverbod. Hier zal men strikter op gaan handhaven.

De komende weken zal men het hier goed in de gaten houden. Verkeersregelaars zullen de (brom)fietsers wijzen op de mogelijke gevolgen als men toch zijn/haar ijzeren ros stalt. En ze verwijzen naar de fietsenstalling onder Arnhem Centraal waar men met een OV-pas kan stallen.

Wie rond kijkt ziet dat de gemeente Arnhem hard bezig is met een inhaalslag om de vele wrak- en weesfietsen te gaan verwijderen. Zohttps://arnhemshart.nl zal deze maand nog een opruiming plaats vinden aan de zijde voor Luxor waar het inmiddels ook een rotzooi is. De afgelopen maanden is men in geheel Arnhem bezig met het labelen en verwijderen van veel wrak- en weesfietsen.

De afgevoerde fietsen worden 13 weken bewaard in het depot van AFAC. Daarna worden ze nagekeken, opgeknapt en weer verkocht. Tevens worden de framenummers gecontroleerd of ze als gestolen staan geregistreerd. Zo zijn er weer fietsen teruggegaan naar de echte rechtmatige eigenaar.

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart