fbpx

Veel blik en weinig plastic flessen

Tijdens de jaarlijkse World CleanUp Day, afgelopen zaterdag, ging Bewonersgroep Arnhems Hart met twee groepen de Arnhemse binnenstad in om zwerfafval op te ruimen. Het jaarlijkse wereldwijde evenement kent veel vrijwilligers die hun wijk, buurt, strand, bos en stad ontdoen van het vele zwerfafval. Met diverse attributen lopen ze een (groot) gedeelte van de omgeving af en doen het zwerfafval in vuilniszakken.

https://arnhemshart.nl/De weergoden waren de gezellige groep vrijwilligers in de binnenstad deze zaterdagochtend goed gezind. Met een klein zonnetje boven hun hoofd hebben zij in twee uur allerlei soorten afval kunnen opruimen. Opvallend is dat sinds er statiegeld op flesjes zit, deze steeds minder gevonden worden. Dit komt mede door de diverse mensen in alle vroegte en de avonduren op zoek gaan naar deze flesjes om een beetje extra geld binnen te halen. Een win-win situatie dus.

Wel werden deze keer enorm veel (bier)blikjes en (kapot) glas opgeruimd. Sinds de corona is in het openbaar drinken toegenomen. Ditmaal was de hotspot bij het Musis Stadstheater waar men uit het plantsoen alleen al diverse grote vuilniszakken kon vullen met bierblikken.

Dat we weer een heel gezellige groep hadden werd duidelijk toen men spontaan ging dansen op de swingende Airborne live muziek bij de Heeren van Aemstel. Die hadden deze ochtend hun jaarlijkse Airborne ontbijt.

https://arnhemshart.nlWe zien steeds vaker jeugdigen op hun vrije schoolmiddag een stuk omgeving schoonmaken in de binnenstad. Zo ook deze ochtend waar een vader zijn zoon meenam om te wijzen wat er allemaal in de openbare ruimte ligt aan afval. Vader en zoon gaan na deze ochtend vaker de omgeving rond en ruimen zo hun omgeving schoon.

https://arnhemshart.nlArnhems Hart ruimt elke woensdagochtend een gedeelte van de Arnhemse binnenstad op. Naast een schone omgeving zijn hierdoor goede contacten tussen de vrijwilligers, inwoners en ondernemers ontstaan. De wekelijkse opruim ochtenden worden gesponsord door Sight Landscaping. Daarnaast worden dingen gemeld aan de gemeente die vervangen of gerepareerd moeten worden.

Het was de vijfde keer dat Arnhems Hart meedeed met de World CleanUp Day. Met het opruimen van ongeveer 175 kg aan zwerfafval werd de binnenstad ook deze keer weer stuk schoner. Na een mooie dankwoord voor hun enorme inzet werden de vrijwilligers getrakteerd bij Panino Mi Gusta.

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart