fbpx
Nieuws

#Varkentjewassen brengt ook bewoners bij elkaar.

Terwijl de zomerse temperaturen goed voelbaar waren, heeft een groep van ongeveer 12 personen het terrein rondom het Aardvarken schoongemaakt. Initiatiefneemster Sandra de Graaf heeft na een krantenartikel in De Gelderlander hiervoor een oproep gedaan onder de binnenstadbewoners van Arnhem.

https://arnhemshart.nlMet de hashtag #Varkentjewassen, op Twitter, schudde zij veel aandacht los en werd ook het aardvarken nog even door De Gevelmeesters schoongespoten. Burgers Zoo, die het terrein vijf jaar in bruikleen heeft, had hiervoor reeds al opdracht gegeven.

Het aardvarken is één van de beste attracties in Arnhem. Mede dankzij de gunstige verblijfplaats wordt het aardvarken zeer intensief gebruikt. Vele kinderen spelen er maar ook toeristen nemen er https://arnhemshart.nldagelijks selfies van dit prachtig geschenk door Burgers Zoo aan de stad Arnhem.

Hierdoor blijft het terrein vaak achter met (zwerf)afval, ook al staat er een afvalbak in het zicht. Dat was afgelopen zondagmiddag te zien aan de vele peuken, blikjes, glas, snackbakjes en plastic flessen die werden verzameld. Zelfs een fles whisky en een blik bier met inhoud werden tussen de bosjes opgeraapt.

https://arnhemshart.nlNaast het verzamelen van (zwerf)afval werden vele diverse “Veluwse planten” ingeplant. Vele kale plekken zijn hierdoor weer opgevuld en is er weer een groenere aanblik vanaf het Kleine Oord aanwezig. De planten zijn geleverd door Burgers Zoo die deze spontane actie een zeer goed initiatief vond en graag hiermee ondersteunde.

Met acht volle vuilniszakken werd de schoonmaak afgesloten die door Sight Landscaping direct werden afgevoerd wat de gemeente Arnhem had geregeld. De gemeente heeft ook voor goede grond en vuilniszakken gezorgd.

Momento en De Heren van Aemstel hebben de aanwezige vrijwilligers getrakteerd op een drankje tijdens en na de actie.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart