fbpx
Nieuws

Varkentje wassen.

Het is 30 meter lang, 9 meter hoog, 13 meter breed en weegt zo 150.000 kilo. Het ligt al bijna 5 jaar in hartje Arnhem op een drukke locatie en wordt momenteel als een groot en zeer geliefde attractie gezien. Natuurlijk hebben we het hier over ons mooie aardvarken bij Rozet.

Een geschenk aan de stad door Burgers Zoo toen deze hun 100-jarig bestaan vierde. Florentijn Hofman was de bedenker en maker van dit fraaie kunstwerk. Een kunstwerk dat eerst door menig Arnhemmer met argusogen werd bekeken vanwege de ligging en zijn omvangrijke grootte.

Ondertussen een zeer geliefd kunstwerk waar vele kinderen overheen lopen terwijl ouders lachwekkend kijken vanaf het terras bij De Heren van Aemstel. Ook jonge kinderen weten vaak hun ouders hand in hand mee te krijgen. Terwijl vele toeristen selfies en foto’s maken, welk weer veel gedeeld worden op het internet.

Burgers Zoo heeft een 5 jarig bruikleen overeenkomst met Projectontwikkelaar Synchroon welk eigenaar is van dit bouwterrein. Synchroon had indertijd plannen om hier te gaan bouwen maar door de crisis kwam dit toen stil te liggen. Momenteel zijn zij wel in gesprek met de gemeente Arnhem om naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar hier te gaan bouwen. Geruchten gaan dat het aardvarken dan verhuist naar de Rijnkade onder de Nelson Mandelabrug.

Dat binnenstadsbewoners dit kunstwerk graag willen behouden en ook koesteren blijkt uit de Twitter oproep van Sandra de Graaf. Onder de hashtag, #varkentjewassen, roept zij medebewoners op om zondag 6 mei a.s. mee te helpen om het gebied eromheen schoon te maken. Momenteel ligt er veel (zwerf)vuil en kan het gebied wel een stel goed verzorgende handen gebruiken.

Gevelmeesters heeft het aardvarken weer schoongespoten en de aanwezige graffiti verwijderd zodat het al gewassen is op onze schoonmaakmiddag. Samen met Sandra de Graaf hebben we de gemeente verzocht om die middag de verzamelde afval op te halen. Burgers Zoo wilde heel graag deze spontane actie ondersteunen en levert wellicht planten zodat het varkentje een groener omgeving krijgt.

Ook via dit artikel roepen we iedereen op om zondag 6 mei a.s., vanaf 14.00 uur, mee te helpen zodat het weer een schone en kindvriendelijke omgeving wordt.

Op het eind is er koffie/thee, deze wordt verzorgd door De Heren van Aemstel.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart