fbpx

Vanuit het hart….

Het was een jaar waar wij ons allen wederom moesten aanpassen vanwege de coronamaatregelen. Als er weer wat vrijheid was en kwamen we elkaar buitenshuis tegen op een terras, tijdens een etentje of gewoon bij de supermarkt. Maar we hielden zoveel mogelijk, de anderhalve meter in acht.

https://arnhemshart.nlHet jaar 2021 was een bewogen jaar met veel impact voor diverse inwoners van de binnenstad. Ondanks de corona is er veel besproken om onze binnenstad te veranderen. Vaak online, telefonisch en heel soms fysiek ter plaatse. Diverse hoogtepunten passeerden zoals het AKU-fontein, Blauwe Golven, Diftar en het Stadstheater. Punten met een behoorlijk prijskaartje waar alle Arnhemmers voor opdraaien. De meningen van onze inwoners zijn zeer belangrijk en moesten we de raadsleden geregeld, gevraagd en ongevraagd, mailen en/of toespreken om dit te delen.

Door het thuiswerken zagen en hoorden jullie ook meer in de binnenstad. Inwoners gingen vaker een ommetje om voor een frisse neus en letten dan heel goed op de omgeving. Een toename van Fixi meldingen over de openbare ruimte bevestigd dit dan ook wel goed. We juichen deze meldingen en oplettendheid alleen maar toe.

Een zege werd behaald toen de gemeente besloot om, na veel klachten, de onderkade af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer van 16.00 tot 06.00 uur. De werkgroep Rijnkade heeft veel moetenhttps://arnhemshart.nl praten om dit voor elkaar te krijgen zodat de rust hier weer terug keerde. Momenteel is men nog aan het uitwerken dat omwonenden hier gewoon weer kunnen parkeren tijdens deze uren.

Te aanzien van het verkeer in het algemeen is nog behoorlijke slag te maken. De rondweg is nog steeds een knetterende racebaan. Zowel gemeentelijk als op landelijk niveau hebben we in 2021 hier al veel tijd ingestoken en zal dat voor 2022 niet anders worden. Ondertussen hebben we veel gesprekken gevoerd met politieke partijen die gaan deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen 2022 en bij elk partij staat dit dan hoog in hun campagne.

Met het aanbieden van het manifest “De binnenstad geeft mee….” hebben we de zorgen en suggesties voor oplossingen meegegeven richting deze verkiezingen in 2022. De Gelderlander noemde het ‘alarmbellen’ maar wij zien het als een manifest met aandachtspunten.

Het aantal bezoekers van onze website en sociale media stijgt. Veel artikelen zijn goed bezocht en gelezen maar ook de globale informatie die onder “Dossier & Co” staat heeft steeds een stijgende lijn. Maar het april grap artikel van De Malburger, die wij deelden, staat mede hoog in de hitlijst.

https://arnhemshart.nlMet de kerst actie zijn er duizenden mooie kerstkaarten bezorgd door onze vrijwillige kerstmannen en vrouwen. Twee aangeklede kerstbomen werden stiekem door de kerstman bezorgd en zijn er veel mooie kerst bloemen uitgedeeld. Daarnaast werden, als hart onder de riem, diverse inwoners getrakteerd op smakelijke cadeaubonnen die gesponsord werden door Anne&Max en Panino Mi Gusta.

Hoe het jaar 2022 er uit zal zien weet nog niemand. Gaan we de corona uitdrijven en kunnen we straks elkaar weer normaal ontmoeten? We kijken positief naar voren en laten 2021 achter ons en gaan 2022 samen tot een heel mooi jaar maken.

We wensen iedereen een hele fijn en fantastisch 2022 toe.

Bewonersgroep Arnhems Hart

Facebook commentaar:

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart