fbpx
Nieuws

De uitleg van Peter Struycken.

Het was eigenlijk een avondje van en voor Peter Struycken afgelopen maandag. In Rozet ontving hij geïnteresseerden en genodigden samen met Peter Nijenhuis, Werkgroep Behoud Blauwe Golven Arnhem en Johanna Jacobs, Werkgroep Monumentale Kunst van Erfgoedvereniging Bond Heemschut.

Peter spreekt deze avond zeer kalm en beheerst de aanwezigen toe en begint eerst met zijn uitleg hoe de Blauwe Golven zijn ontwikkeld en wat de vraag indertijd van de gemeente Arnhem was. In het kort eigenlijk een kunstwerk met de functie om hier ook op te kunnen parkeren.

In zijn uitleg haalt hij aan dat het onbegrijpelijk is dat aangrenzende bewoners niet in actie zijn gekomen tegen de geplande verkeerssituatie die a.s. maandag 5 maart om 14.00 uur zal starten. In zijn ogen ziet hij meerhttps://arnhemshart.nl verkeersafwikkeling op de nieuwe geplande kruising en dus ook meer fijnstof voor bewoners van de Du Soleil-flat en aan het Roermondsplein. Het Roermondsplein heeft na het Gelredome het meest gemotoriseerde verkeer van Arnhem.

Er komen vele plaatjes voorbij met voorbeelden hoe het groener kan en zonder aantasting van de Blauwe Golven. Met daarbij de parkeerplaatsen behouden en zelfs een extra gedeelte onder de Nelson Mandelabrug voor 120 extra parkeerplaatsen. Momenteel telt de Blauwe Golven 131 parkeerplaatsen en de rij ernaast (ventweg) 25 parkeerplaatsen brengt het geheel op 156 parkeerplaatsen.

We zien qua vergroenen dat er vanaf de Oude Kraan een strook van ongeveer 30 meter aan meer groen erbij kan komen. Dit zou dan wel de parkeerplaatsen bij o.a. de Du Soleil-flat mogelijk kunnen kosten. Vanaf de huizen aan het Roermondsplein is er zelfs een afstand van 50 meter beschikbaar om groener te maken.

Ook werd er deze avond veel over fijnstof gepraat. De aanwezige mensen van Urban Sports vroegen zich af in hoever dit effect zou hebben op het uitoefenen van hun sport. Mocht dit een punt blijven dan zien zij graag af van de voorgenomen locatie aan de zijde van de Oude Kraan. Peter Struycken had daarom ook de locatie aan de zijde Rijnkade voor hun ingetekend.

Casper Woortman (PBA) zei dat de Blauwe Golven door een mystery gast zeer laag beoordeeld was. Dit ook vanwege dat de gemeente nalaat deze te onderhouden en er geen duidelijke bewegwijzering erheen is. Ook de ingang erheen is slecht aangegeven en eigenlijk niet als een ingang te noemen. Geregeld schijnt de betaalautomaat kapot te zijn of niet te functioneren.

Een bewoonster die al 61 jaar in de Bergstraat woont, vond het zeer vreemd dat er een aantal brieven verstuurd waren naar de gemeenteraad waarin werd aangegeven dat er namens alle bewoners van de Du Soleil-flat werd gepraat. Zij en vele andere bewoners waren hiervoor nooit benaderd ook had zij de brieven nooit gezien en/of ondertekend. Deze kopie zal zij alsnog krijgen via de Bond Heemschut.

https://arnhemshart.nlPeter deelde die avond mee aan DTO dat hij showroom 2.0 globaal heeft ingetekend. Deze kan zowel op de Blauwe Golven als in een groen gebied worden gebouwd. DTO liet eerder weten niet tussen geparkeerde voertuigen te willen staan.

Ondanks een 40-tal nieuwsgierigen waren er maar weinig bewoners uit de directe omgeving aanwezig. Het merendeel waren bewoners van buiten het centrum en kunstenaars die de Blauwe Golven graag op hun plek zien blijven. Een aangrenzende startende ondernemer van een broedplaats gaf aan dat er wel wat moest gebeuren maar totaal geen problemen ermee te hebben als de Blauwe Golven zouden blijven bestaan. Wel zou het dan schoongemaakt moeten worden en vooral de fontein weer in volle glorie laten spuiten. En natuurlijk goede ingangen en bewegwijzering moeten krijgen.

Door de duidelijkheid van Peter Struycken en zijn goede tekeningen, merken we op dat sommigen toch gaan twijfelen of de Creatieve Corridor wel een goed plan is. Tekeningen bewijzen dat de Blauwe Golven omringd kunnen worden door veel groen en dat de parkeerplaatsen volledig behouden kunnen worden. En als men aan de zijde van het Roermondsplein nog een parkeerterrein aanlegt, zouden er 120 parkeerplaatsen erbij komen.https://arnhemshart.nl

Het college van B&W heeft het plan voorlopig in de ijskast gezet en komt na de gemeenteraadsverkiezingen erop terug. Dat er eens verder goed en duidelijk gepraat moet worden is wel duidelijk. En vooral met de aangrenzende bewoners en ondernemers, want deze zijn nog niet echt door het college erbij betrokken geweest in een overleg.

 

Zie ook: Blauwe Golven <> Creatieve Corridor

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart