fbpx
Nieuws

Tracé Weerdjesstraat wordt groener.

Na de herinrichting van tracé Weerdjesstraat is het tijd om hier weer groen te planten. Begin dit voorjaar werden er bomen gekapt om het tracé ruimer te maken en ook zo een beter wegdek te Symphytum ibericum 'Wisley Blue'creëren met voldoende ruimte voor fietsers en voetgangers. Met stilte-asfalt is het echt een mooi stiller tracé geworden.

We zien langs “Geniet in ‘t Weerd” en bij de huizen diverse bloembakken liggen . Hierin worden binnenkort diverse planten gepoot. Bij “Geniet in ‘t Weerd” komt in de middelste bak Prachtriet (Miscanthus sinensis ‘Morning Light’) en Smeerwortel (Symphytum ibericum ‘Wisley Blue’) te staan. In de twee buitenste bakken komt de bekende beukenhaag (Fagus sylvatica) te staan die eigenlijk iedereen wel kent.

Deze samenstelling gaat jammer genoeg ook geplant worden voor de woningen. Terwijl bij de oude platanen aan de overzijde wel een kleurrijk palet aan planten en bloemen wordt geplant. Wij zelf hadden dat ook graag bij de huizen gezien.

We zien aan de platanenzijde een rijke mix van rood met gras en gele kleuren. De mooie kleuren van de duizendknoop (Persicaria amplexicaulis ‘Speciosa’) en Montbretia (Crocosmia ‘Lucifer’).

Persicaria amplexicaulis 'Speciosa'

Voor het gedeelte bij het advocatenkantoor worden ook veel bloeiende planten gepoot. Weer een enorme mix van kleuren en pracht dat we je even naar de tekening onder dit artikel moeten verwijzen. Zo zouden meer gemeentetuinen aangelegd moeten worden is onze mening. Eigenlijk zouden deze planten ook aan de overzijde bij de bewoners geplant moeten worden, maar helaas…..

Links en rechts bij de Halvemaansteeg komen 8 mooie bomen te staan. De gewone of zwarte els (Alnus glutinosa ‘Laciniata’) komt er 6 keer te staan en de Amberboom Alnus glutinosa 'Laciniata'(Liquidambar styraciflua ‘Worplesdon’) 2 keer. Elzen trekken typische fauna aan, onder meer sijzen (op de elzenpropjes) en typische insecten (elzengoudhaantje en het witte schaapje).

Onder deze bomen komt een riante mix aan mooie planten en bloeiende bloemen te staan. Geel, rood, groen en donkere kleuren zullen schitteren i.c.m. wat beukenhaag en de nieuwe bestrating. Vele insecten zullen hier zeker op af komen en ook een glimlach toveren bij vele voorbijgangers.

We rijden even door t.h.v. het Eusebiusplein waar ook bomen zijn gekapt omdat hier ook aan beide zijde meer ruimte werd gemaakt voor een fiets- en voetpad. De parkeerplaatsen zijn hierdoor ook verdwenen. Aan de zijde van Camelot026 komen in totaal 13 verschillende bomen te staan.

Liquidambar styraciflua ‘Worplesdon’De gewone of zwarte els (Alnus glutinosa ‘Laciniata’) komt er 8 keer te staan en de mooie Amberboom (Liquidambar styraciflua ‘Worplesdon’) ook 3 keer.

Met 5 Iepen (Ulmus Resista Horizontalis) wordt die zijde helemaal opgevuld en geeft het een mooi effect op de straatspiegel. Doordat men “Resista” Iepen gebruikt is er ook geen kans meer op de bekende iepziekte. Deze ziekte velde vele Iepen in ons land moesten met compleet wortels gerooid worden.

Momenteel is de aannemer al bezig met het opschonen van de plantvakken en zien we straks het tracé Weerdjesstraat veel groener worden. Wees lief voor al de jonge aanplant en kijk even goed waar de hond loopt en poept. 😉 Want zo houden we de binnenstad schoner en groener voor ons allemaal.

 

 

https://arnhemshart.nl/

Geef een reactie

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart