Tijdelijk gratis grofvuil ophalen in geheel Arnhem

Arnhemmers kunnen vanaf maandag 20 april tot 1 juli 2020 drie keer gratis hun grofvuil laten ophalen aan huis. Daarvoor moeten zij wel een afspraak maken en kan dit ook pas vanaf 20 april a.s.!

Een afspraak maken om het grofvuil te laten ophalen gebeurt bij voorkeur via de website inzamelwijzer.suez.nl van afvalinzamelaar Suez.
Heb je geen internet of is het te moeilijk bel dan gewoon met: SUEZ Servicelijn (inwoners) 0800 – 366 69 99

Nu veel Arnhemmers, gedwongen door de coronacrisis, meer thuis zitten, is er een forse toename te zien in afval. Waarschijnlijk veroorzaakt omdat mensen de kans schoon zien eens flink op te ruimen of te klussen. Veel van dit afval past niet in de ondergrondse container en mag er ook niet naast gezet worden.

De toename van al dit afval leidt wel tot extra grofvuil naast ondergrondse containers, wat een rommelig en vervuild straatbeeld geeft. En hoewel de afvalbrengstations in Arnhem open zijn, meent het college van burgemeester en wethouders, dat er extra maatregelen nodig zijn om de stad schoon te houden. Daarom wordt deze tijdelijke grofvuilservice in het leven geroepen.

Oud papier:
Deze wordt gewoon zoals vanouds elke woensdagavond vanaf 18.00 uur opgehaald in de binnenstad (m.u.v. Coehoorn). Zet het tussen 17.00 en 18.00 uur aan de straat en zorg dat het niet kan wegwaaien.

https://arnhemshart.nl

 

ArnhemMail

ArnhemMail plaatst berichten van de gemeente Arnhem.

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart