fbpx
Nieuws

Straks een groene golf onder de Mandelabrug?

We gaven het al eerder aan op Arnhems Hart dat de gemeente graag de verkeerslus onder de Mandelabrug wil aanpakken. Komende uit de Willemstunnel moet men nu nog een lus over om de Weerdjesstraat in te komen.

De gemeente heeft een subsidie binnen gehaald om de lus te kunnen aanpakken. Straks kan men vanaf de Willemstunnel linksaf de Weerdjesstraat in. De tekening die we zien ziet er dan ook zeer veelbelovend uit. Tevens zal dan onder de Mandelabrug alle asfalt en beton worden verwijderd zodat er een mogelijk mooi stuk groen ontstaat.

Veel onderzoek is er geweest en ook veel kijkend naar de verkeersstroming op dat drukke gedeelte, het zou na de kruising bij Gelredome de tweede drukke locatie zijn.  Van dit alles is een video simulatie gemaakt, welk verbazende beelden laat zien hoe het verkeer zich daar gedraagt.

Opzet is om na het aanpakken van dit gedeelte dat er vanaf de Zypsepoort een groene golf komt voor het verkeer. Zo voorkomt men ook dat het hier en daar vast loopt. ook zal er rekening mee moeten worden gehouden dat het niet vast loopt als er bv bij een ongeluk ergens anders iedereen dit als tussen route gaat nemen.

Voor het gedeelte Oude Kraan is men nog aan het kijken om ook dit aan te pakken. Gemeente praat er al over om de Showroom van CASA hier onder te bouwen met meer groen e.d. Ook de weg zelf van de Oude Kraan zou aangepakt moeten worden zodat het minder verkeer aantrekt.

Eerder werd de blauwe golven afgesloten en later weer als parkeerplaats in ere hersteld. Dit na protesten van o.a. ondernemers en bewoners. De gemeente is toen daar mee akkoord gegaan mits de Gele Rijdersplein en De Markt autovrij zou worden. De Markt is sinds eind 2016 al autovrij en totaal heringericht voor o.a. de weekmarkt. Het Gele Rijdersplein zal op 1 maart a.s. autovrij worden. Deze zal na o.a. Koningsdag ook worden aangepakt.

Door dit gemeente akkoord kan men dus niet de parkeerplaatsen zomaar verwijderen. Immers door de verkeersveranderingen en die er nog komen gaan, zal men deze ook (hard) nodig hebben. Bij een evenement zou de binnenstad ook totaal vast lopen met verkeer.

Tevens zal men ook nog moeten bekijken hoe het verkeer vanaf de Willemstunnel goed richting de Gelredome en Oosterbeek kan rijden. En eventueel welke aanpassingen er kunnen worden gemaakt.

Het aanpakken van de verkeerslus onder de Mandelabrug moet in het voorjaar van 2018 klaar zijn. Voor de rest van de plannen zal men eerst nog moeten kijken welk potje daarvoor mogelijk is. De raad heeft afgelopen donderdag ook pas de stukken ontvangen.

Op de sociale media zijn reeds al discussies ontstaan door o.a. ondernemers. Deze willen niet dat er aan de parkeerplaatsen wordt  getornd. Bewoners v/d Oude Kraan willen daartegen heel graag meer groen en minder verkeer in hun straat.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart