fbpx
Nieuws

Stoelendans op de markt.

Vanmorgen begon de dag voor twee eigenaars van hun auto al vervelend, zij werden afgesleept door Van Amerongen. Met vele borden staat duidelijk aangegeven dat elke donderdag vanaf 15.00 uur tot en met vrijdag 15.00 uur niet langs de zijde van de Rechtbank en Provinciehuis geparkeerd mag worden. Elke vrijdag staan hier o.a. de visboeren die rond 06.00 uur al aan komen rijden om hun verkoopwagen klaar te maken en in te richten.https://arnhemshart.nl

De dienstdoende marktmeester maakt al zeer vroeg een melding bij de Politie Arnhem en deze tracht vaak nog de eigenaar te bellen om hem of haar nog voor de extra kosten te behoeden. De Politie Arnhem geeft ook de opdracht aan de sleepdienst. Soms lukt het om de eigenaar te bereiken en heeft deze veel geluk. Dat gold vanmorgen helaas niet voor twee auto’s.

Iets later kwam het voor op het plein vast te zitten met aanhangers en vrachtwagens. De gemeente Arnhem had afgelopen week bij de drie eikenbomen een tiental stoelen laten plaatsen door de aannemer. Deze zijn conform de werktekening geplaatst zonder rekening te houden met verkoopwagens, busjes, vrachtwagens en aanhangers.

Vorig jaar waren de stoelen al globaal volgens de tekening los er neer gezet.  Toen bleek direct al dat het niet ging werken met het aan- en afvoer van de spullen. In overleg met de aanwezige marktlui zijn de stoelen op andere plekken gezet en ook op de grond gemerkt.  Kat in bakkie zou je denken…..

Een maand geleden is in de planning gemeld aan de afdeling markt dat de stoelen deze week geplaatst zouden worden en dat deze informatie gedeeld moet worden met de marktlui. Echter deze informatie komt in een nieuwsbrief welk tot op heden nog niet klaar is.

Afgelopen woensdag waren de marktlui al verbolgen over de hun toegezonden foto’s en ook omdat  er geen duidelijke communicatie is geweest. Daarop was al te zien dat door deze stoelen de strakke op- en afrijschema in de war zou lopen. En zelfs sommigen door deze stoelen niet meer van de weekmarkt af konden rijden.

https://arnhemshart.nlIn overleg met de aanwezige marktmeester is met een inbussleutel een aantal stoelen direct losgemaakt en aan de zijkant gezet. Hierdoor konden de marktlui weer aan de voorzijde er op en er af. Ook de opgeroepen projectmanager betreurde deze gang van zaken en de miscommunicatie.

Een tweetal medewerkers van de buitendienst hebben daarna nog drie stoelen verwijderd welk op de vaste plek van een groentekraam waren geplaatst. Deze moest hiervoor wel eerst zijn opgebouwde aardbeienafdeling volledig afbreken. De buitendienst hielp ze daar bij met een lach.https://arnhemshart.nl

De 7 verkeerd geplaatste stoelen zijn ook gelijk opgeladen en afgevoerd naar het depot. Later zal worden bekeken hoe ze wel geplaatst kunnen worden zodat deze zeer domme fout achterwege blijft. En de Arnhemse belastingbetaler het weer geen onnodig geld kost.

Een vrouwelijk ambtenaar  kwam later nog even informeren over de stand van zaken. Zij had het verhaal vernomen en had zich hierover zeer verbaasd. Een marktvrouw zei: “Ze zijn alweer verkocht, voor weinig”.https://arnhemshart.nl

De marktlui voelen zich wederom gepasseerd en vooral omdat vorig jaar al duidelijk was dat de stoelen problemen op zouden leveren als ze volgens de tekening zouden worden geplaatst. Zij willen graag een hele goede communicatie vanaf de gemeente Arnhem want daar schort het heel vaak aan.

 

 

Update 15 mei 2017: In de gemeenteraad zal de VVD o.a. vragen gaan stellen over deze kwestie.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart