fbpx

Stationsplein heeft een sierlijke bouwkavel.

Vele Arnhemmers waren al blij dat na jarenlange vertragingen en tegenslagen eindelijk Arnhem Centraal af was en men zonder kleerscheuren er kon komen. Maar sinds afgelopen maandag is men daar weer een bouwkavel rijker. Wel een sierlijke deze keer.https://arnhemshart.nl

Ontwikkelaar Synchroon is gestart met het bouwen van een hotel, appartementen, winkels en horeca. Vanaf De Spar Centraal richting de achterzijde van Luxor. Het gebouw is ontworpen door Felix Claus Dick van Wageningen Architecten welk al zeer mooie gebouwen heeft ontworpen.

Op de kopzijde komt een Ibis-Styles hotel met 120 kamers en 30 short-stay units (onder Novum Hospitality). In de plint komen diverse commerciële ruimtes voor o.a. winkels en horeca. Met boven 34 appartementen.

https://arnhemshart.nlEind 2020 zal alles opgeleverd worden en heeft het Stationsplein weer een goede opvulling hiermee. Ook boven de McDonald’s komen nog twee torens van ABC Vastgoed. Hier zullen ook kantoren in komen waar ook ABC zelf intrekt. De resterende ruimtes worden appartementen.

Memorial wall.
Kunstenaars van Féleon en de Velpse Verfbrigade zijn nog even bezig met de laatste loodjes op de enorm lange bouwschutting die de vele stof en lawaai zal moeten verminderen.

Sinds een week worden ze ondersteund door vele (bekende) Arnhemmers en hun kroost om een vijftal Arnhemse iconen op deze houten schutting te spuiten. Marga Klompé, burgemeester Chris Matser, Vitesse, Ome Joop’s Tour en The Lazy King pronken reeds mooi op https://arnhemshart.nldeze schutting.

De wand blijft staan tot dat de nieuwbouw hierachter volledig klaar is eind 2020. Dan zal het voorzichtig afgebroken worden en opgeslagen voor later. De realisatie van dit project werd financieel ondersteund door donateurs en belangstellenden.

Echt iets om te gaan bekijken en te delen op bv je sociale media als een selfie.

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart