fbpx

Stadstheater kan in de steigers!

De afgelopen jaren werd er veel gepraat en vergaderd over het Stadstheater. Met mooie impressies en voorstellen die op tafel kwamen. Het is bekend dat er veel vergaderd wordt binnen de muren van het stadhuis en vooral als het over kunst en cultuur gaat.

Waar de ene partij graag zo weinig mogelijk geld aan wil uitgeven door o.a. te versoberen kijkt de andere naar diverse oplossingen en verscholen potjes. Maar ondertussen lopen de prijzen enorm op tijdens deze coronajaren.

Ze werd er eerder besloten dat er maximaal 83 miljoen euro uitgegeven mocht worden om het Stadstheater op te knappen. Na prijsopgaven, calculaties en wat gesprekken later werd er gesproken over ruim 100 miljoen euro, iets wat de gemeente Arnhem niet heeft. Ook de verwachte 9 miljoen euro van de provincie Gelderland liep op niets uit. Wethouder Cathelijne Bouwkamp (GroenLinks) moest weer met een ander nieuw raadsvoorstel komen naar de gemeenteraad.

Om de kosten te verlagen zou dan niet de kleine zaal gerenoveerd worden om zo tot een bedrag van 54,4 miljoen euro te komen. Ook de samenwoon-variant is van tafel en Oostpool en Introdans mogen zelf op zoen naar een geschikte locatie. Wel wordt voor hun jaarlijks €250.000 gereserveerd.

Na veel overleg en gesprekken werd er ineens een potje gevonden zodat men nog 10 miljoen euro kan toevoegen om de kleine zaal op te knappen. Een zaal die onmisbaar zou zijn voor scholen, Arnhemse makers, kleine gezelschappen maar ook voor het Stadstheater zelf.
Een ingediende motie van Arnhem Centraal om te onderzoeken of Oostpool en Introdans dan gehuisvest zou kunnen worden in Arnhem-zuid haalde geen meerderheid. Zij zien graag een soort kleine zaal verrijzen daar waar de twee gezelschappen uitvoeringen kunnen geven. Introdans en Oostpool waren niet blij met dit voorstel, aldus Arnhem Centraal.

Het amendement van GroenLinks, PvdA, VVD, D66, CDA en ChristenUnie behaalde wel een meerderheid aan stemmen. Zo kan het gevonden potje gebruikt worden om de kleine zaal op te knappen. De vraag of de 10 miljoen euro voldoende is, moet nog blijken, eerder werd er al een schatting van 17 miljoen euro genoemd.

https://arnhemshart.nl/Het raadsvoorstel “Vervolg Lauwersgrachtalliantie” werd met 25 voor en 10 tegen aangenomen. Met het eerder genoemde amendement kan men het Stadstheater voor 64,4 miljoen euro gaan opknappen. Eerst zal men nog moeten onderhandelen over de kleine zaal maar een start kan men maken met de grote zaal. Mocht de kleine zaal toch veel meer gaan kosten dan zal de (nieuwe) wethouder weer de gemeenteraad moeten inlichten.

Facebook commentaar:

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart