fbpx
Nieuws

Springbulten op de onderkade!

Het was 10 juli jl. dat er op diverse plekken bloembakken werden geplaatst op de onderkade. Dit vanwege de vele overlast die aanwonenden hadden van racende motorvoertuigen. Deze gingen https://arnhemshart.nl/vaak naast elkaar een wedstrijdje houden waarbij voetgangers soms opzij moesten springen om niet aangereden te worden.

Ook in de avonduren werden er races gehouden en werden bewoners gek van de brullende motorvoertuigen en de piepende banden bij het optrekken en afremmen. Het ging zelfs een keer fout toen een automobilist een peperdure stroomkast voor de schepen ramde na een racemomentje.

Om snel tot een oplossing te komen omdat bewoners al jaren overlast ondervinden werden er bloembakken geplaatst. Hierdoor werd er nog soms wat geracet maar https://arnhemshart.nlde eerdere overlast werd ineens veel minder. Na Boels Lady Tour zouden dan op de onderkade een viertal vaste verkeersdrempels komen.

Momenteel is aannemer GEBRA bezig om deze te realiseren en ligt de eerste al t.h.v. de Vossenstraat. De verkeersdrempels komen over de gehele breedte te liggen zodat ontwijken niet mogelijk is en men zal moeten afremmen. Bewoners zijn heel erg blij dat de gemeente hun klachten na jaren eindelijk serieus neemt en er nu eindelijk maatregelen genomen worden.

Doordat men niet echt meer op de onderkade kan racen is het probleem richting tracé Weerdjesstraat verplaatst. Omwonenden klagen over racen en knetterende motoren die denken dat ze op het circuit Zandvoort zijn. Ook wordt dan vaak niet meer gestopt voor een rood verkeerslicht en racen ze er op los.

Arnhems Hart heeft hierover al diverse gesprekken gehad met de gemeente. De gemeente heeft nu een lachebekkie geplaatst op de Weerdjesstraat. Deze lacht groen als men niet boven de 50 km per uur rijdt en wordt rood bij 50 en meer. Hier stond voor de herinrichting een flitspaal maar het ministerie vindt het niet nodig deze weer terug te plaatsen

Door snelheidscontroles en metingen houdt de gemeente het wel in de gaten en zal met oplossingen komen. Omwonenden staan al klaar om een keer een actie te houden op het tracé. Ook zij zijn het gescheur zat.

Racen in Arnhem is niet onbekend en geregeld worden ook groepjes gespot die er op los scheuren. Ook StAB (Stichting Arnhemse Bedrijventerreinen) heeft de gemeente Arnhem gevraagd om maatregelen en camera’s in een schouw vorige week.

Hieronder de locaties van de vier verkeersdrempels op de onderkade:

 

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart