fbpx
Nieuws

Sint Jansbeek krijgt meer groen!

Waar vanaf de Beekstraat tot en met De Eusebius de Sint Jansbeek behoorlijk groen is aangelegd, ontbreekt er daarna zelfs een meestromend grassprietje in de beek. Normaal kennen we beken die een scala aan diversiteit van planten herbergen maar helaas is in het tweede gedeelte hier geen aandacht aan geschonken.

Ook wie vanaf Focus richting de Rijnkade loopt moet constateren dat er weinig tot geen groen is en het meer een versteend gebied lijkt voor bv skaters. Reden voor ons als bewonersgroep om de https://arnhemshart.nlgemeente te vragen om wat meer groen in de beek en bomen er omheen.

Natuurlijk gaat het altijd om geld en dat is vaak een groot punt bij de gemeente. We hebben gewezen op al het vele geld dat tussen 2 jaar geleden en nu is vrijgemaakt om meer te vergroenen. Daarnaast heeft Arnhem elk jaar een mega bedrag zitten in “Van Wijken Weten”. Dus hoezo is er geen geld vroegen we ons dan af?

Maar tot ons verbazing kwam ineens een bericht dat op korte termijn bomen erbij werden geplant in de Nieuwstraat. En t.h.v. de Muntsteeg een lange waterbak komt met een scala aan moerasplanten.

https://arnhemshart.nlAan de Nieuwstraat t.h.v. de Action en bij Oostpool komen waterbakken met gele plomp er in. Ook hier zullen straks de bladeren met gele bloemen een mooi effect hebben in de Sint Jansbeek. Daarnaast versterken moerasplanten ook de waterinsecten die zich prima tussen de moerasplanten kunnen voortplanten.

Eind juni a.s. zal De Enk weer de kaplaarzen uit de kast moeten halen want dan beginnen zij met de aanleg.

En langs deze weg danken wij ook weer de gemeente Arnhem voor het realiseren van deze verdere vergroening langs en in de Sint Jansbeek. Toppie!

2 gedachten over “Sint Jansbeek krijgt meer groen!

  • Hallo Miriam de kruiff. Neem aan dat je de beddenzaak in de Nieuwstraat bedoeld? De reden dat afvalbakken niet direct naast zitgelegenheid meer geplaatst worden heeft te maken met stekende beestjes die vliegen. Vaak worden er (zoetige) etensresten gedeponeerd wat hun natuurlijk aantrekt en vooral in de zomer. Men zit dan niet zo prettig meer er naast. We willen straks nog meer groen in de Nieuwstraat en naast de beddenzaak natuurlijk, maar ook even de sloop en nieuwbouw afwachten in het gedeelte waar Café De Kroeg in heeft gezeten. Ook zal het complex waar de beddenzaak o.a. in zit nog gerenoveerd worden binnenkort. Daarna kunnen we kijken hoe we het gaan aanpakken.

    Beantwoorden
  • als je op het bankje zit voor de beddenzaak in de broerenstraat zie je de beek niet alleen een open gat waarom daar geen verhoging in het water zodat je daar ook planten in zet wel goed van jullie om de gemeente hier op aan te spreken kan nu alleen maar beter worden nu nog afvalbakken bij de bankjes en niet een paar meter verder

    Beantwoorden

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart