Schouwen in de Arnhemse binnenstad.

Geregeld krijgen we e-mails, telefoontjes en spreken bewoners van de Arnhemse binnenstad ons aan op straat over diverse zaken in de binnenstad. En als we het over de binnenstad hebben dan praten we waar postcode 6811 in zit. Van de John Frostbrug tot de Nelson Mandela Brug en natuurlijk Coehoorn/Stationskwartier.

https://arnhemshart.nl/Veel voorkomende gesprekken gaan over verkeer, (wees)fietsen, (zwerf)afval, veiligheid, bebording, vergroenen maar ook over algemene zaken zoals informatie over projecten e.d.. In de binnenstad veranderd de laatste jaren veel d.m.v. nieuwbouw, transformaties, verkeer en vergroening.

We merken dan terecht op dat er veel leeft en dat men zich wel eens (meer) zorgen maakt over o.a. de veiligheid, voorzieningen en de uitstraling in de leefomgeving. De betrokkenheid van vele bewoners wordt dan ook door ons gezien als goed en veel meer sinds drie jaar geleden toen we Arnhems Hart oprichtten. Om de meningen en ideeën van bewoners met elkaar te bespreken is de maandelijkse buurttafel ontstaan die al bijna twee jaar bestaat.

In één van de buurttafel zijn vele vragen ontstaan, waarin we hoofdzakelijk over de mobiliteit in de binnenstad hadden. We spraken met wethouder Roeland van der Zee (mobiliteit) over (wees)fietsen, bebording, openbaar vervoer, herinrichtingen maar ook de racebaan rond om de Rijnkade.https://arnhemshart.nl/

Vanuit hier is het idee ontstaan om een schouw te houden met bewoners in het Coehoorngebied. Een schouw waarin bewoners alle problemen kunnen aangeven om mogelijk te kunnen aan pakken en/of te verduidelijken. De resultaten worden dan weer besproken met de ambtenaren van de gemeente Arnhem.

Maar er leeft natuurlijk meer in de rest van de binnenstad. En deze gaan we meenemen in andere schouws. Waarin we de gehele binnenstad opsplitsen in vier schouws waarin we vele zaken bekijken. Van verkeer tot afval tot …………..

De komende tijd gaan deze schouws plaatsvinden en dat kan natuurlijk alleen met betrokken bewoners die zaken aangeven tijdens de wandeling. Dus heb je zin om in je eigen omgeving een oplossing te vinden en de buurt veiliger en aangenamer te maken, voor mens en dier? Geef je dan op via redactie@arnhemshart.nl of tel: 06-39872028.

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart