fbpx
Nieuws

Heb jij je schoentjes al gepoetst?

Op zaterdag 12 november is het weer zover! De Sint en zijn Pieten komen na een lange reis met de boot aan in de Rijnkade te Arnhem. Om 13.00 uur, ter hoogte van het Provinciehuis stappen de Sint en zijn Pieten aan vaste wal, waarna de intocht in de stad volgt. De intocht eindigt zoals andere jaren op de Korenmarkt.

Geruchten gaan dat een pietenbruiloft op handen is. De huwelijksvoltrekking zou na de intocht op de Korenmarkt plaatsvinden.. Vanuit de Korenmarkt gaat sinterklaas te voet verder naar de Historische Kelders aan de Oude Oeverstraat, waar hij samen met zijn Pieten logeert.

Aan de Rijnkade speelt vanaf 12.15 uur het Pietenorkest waar presentatrice Angelique Krüger de kinderen bezig houdt om het wachten wat korter te maken. De Burgemeester heet de Sint en zijn gevolg welkom. Daarna stapt Sint Nicolaas op zijn paard om samen met zijn pieten de binnenstad van Arnhem te doorkruisen.

Op donderdag 17 november worden de kinderen weer verwacht bij de historische kelders aan de Oude Oeverstraat 4a met hun (eigengemaakte) lampion. Onder begeleiding van vele pieten en het Pietenorkest gaat de optocht door de binnenstad heen. Zie onze evenementenkalender voor meer info: Sinterklaas Lampionnenoptocht

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart