fbpx

Scanauto voor Arnhem?

Vele gemeenten hebben hem al, de scanauto. Een soort Google auto die door de straten rijdt en van elk geparkeerde auto een 360 graden opname maakt. Heb je betaald dan is er niets aan de hand en anders komt de bekeuring automatisch op de deurmat.

Momenteel heeft Arnhem een contract met P1 on Street. P1 On Street is sinds 2019 in handen van Q-Park en daar een onderdeel van geworden. Zij regelen alles wat betrekking heeft op parkeren en verstrekken ook de vele parkeervergunningen en beheren de gemeentelijke parkeergarages.

Vanaf 09.00 tot 23.00 uur lopen vele parkeercontroleurs door de wijken van Arnhem om elke auto te controleren of deze betaald hebben om te parkeren. Ook de parkeervakken voor gehandicapten controleren ze handmatig of het voertuig wel een geldig gehandicaptenkaart heeft. Maar ook spreken ze bestuurders aan als zij verkeerd ergens staan te wachten.

Met een scanauto verdwijnt het fysiek controleren en zou er een extra bedrag van €600.000 binnengehaald kunnen worden aan parkeergeld en €300.000 aan naheffingen (bekeuringen). De scanauto zal ook eerst rijden in de wijken Centrum, Spijkerkwartier en Arnhemse Broek (CSA) en later in rest van Arnhem. Tenminste dit staat in het raadsvoorstel wat wethouder Roeland van der Zee heeft ingediend.

De wethouder geeft aan dat het bedrag van €600.000 men nu al reeds misloopt omdat velen de gok wagen en niet betalen via de diverse betaalmogelijkheden. De cijfers zijn dan ook voor Arnhem gebaseerd op de steden waar nu ook de scanauto rijdt en hierdoor er meer pakkans is.

Arnhem wil voor de gehandicaptenkaart de oplossing bieden om deze met kenteken(s) in een digitaal systeem in te brengen. Dat gebeurd nu o.a. met vergunningen van bewoners en ondernemers. Echter een chauffeurspas kan wisselen per auto of busje en dan ziet een scanauto dat niet.

Wethouder geeft aan dat er dan fysiek gecontroleerd nog wordt door een parkeercontroleur die op een scooter of fiets deze apart af zal gaan. Maar wat als deze auto in een gewoon parkeervak staat of buiten de parkeervakken? Want een voertuig met een gehandicaptenkaart mag eigenlijk overal staan mits het verkeer niet gehinderd wordt.

Een gehandicaptenkaart is Europees. Dus wij zien straks een lading van onnodige naheffingen en bezwaren als we kijken naar de mooie zomers wanneer de vele Duitse en Belgische toeristen Arnhem aandoen en parkeren met een papieren gehandicaptenkaart. Zowel landelijk als Europees is er geheel geen standaard beleid voor vastgesteld. De wethouder gat er nu vanuit dat dit alles voor 1 mei a.s. geregeld is. Echter landelijk is men al vijf jaar bezig om er één goed sluitend systeem van te maken.https://arnhemshart.nl

Er blijven altijd parkeercontroleurs rond lopen in Arnhem het zijn geen volledige handhavers en dus niet daarvoor anders inzetbaar in Arnhem. Wellicht zullen sommigen een andere functie of werklocatie krijgen binnen P1 On Street. Het is een groot bedrijf dus ontslagen zullen er niet komen: Aldus de wethouder.

De wethouder vergeet dat parkeercontroleurs officieel een opleiding tot BOA (Buitengewoon Opsporingsambtenaar) hebben gevolgd en wanneer zij in dienst treden officieel beëdigd worden. Na de beëdiging zijn zij daardoor bevoegd om eigenlijk overal tegen op te treden w.o. ook illegaal afval, openbaar drinken en ga maar zo door. Echter voor P1 On Street doen zij alleen handhaven op parkeren in Arnhem.

De extra geraamde €900.000 zal naar de mobiliteit kas gaan. Of er een verlaging van de parkeertarieven inzit of een parkeeractie dat is aan de gemeenteraad om dat bespreekbaar te maken.

De tijd tussen parkeren en betalen zal tussen de 15 a 30 minuten worden. Dan heeft men zekers voldoende tijd om naar een betaalautomaat te lopen om te betalen. Contant betalen blijft gewoon mogelijk. Tevens verdwijnt het papieren kaartje bij alle automaten en zal men zijn/haar kenteken moeten invoeren.

Dit laatste is goed om zwerfafval tegen te gaan maar wat als men toch een naheffing krijgt en geen kaartje heeft ontvangen bij contante betaling? En weet een scanauto ook wanneer net een 10 minuten daarvoor een automaat stuk is en hij registreert dan niet betalende kentekens?

In kader van de privacy staat alles geschreven in de Wet op Privacy (AVG) en is het hiermee waterdicht. De gegevens worden maximaal 24 uur bewaard en indien er geen naheffing nodig is worden de gegevens verwijderd van de betaalde kentekens.

Zowel APCG als wij hebben een schriftelijke inbreng ingezonden naar de gemeenteraad. We maken ons beiden heel erg zorgen omtrent de gehandicaptenkaart en de uitvoering die digitaal zal worden. De wethouder verwees ook nog even naar de GPK-app die men daarvoor kan gebruiken maar ook Arnhem loopt daarmee achter om het goed in te voeren.

Daarnaast zien we straks de menselijkheid verdwijnen en de ogen en oren van de parkeercontroleurs tijdens hun dienst. Want ook zij houden de straten altijd in de gaten en kunnen dan optreden.

Tijdens deze eerste meningsvormende vergadering zijn er nog vele vragen over en zal er een tweede komen met wellicht een aantal moties.

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart