fbpx

Samen of toch apart? – (III)

https://arnhemshart.nlWordt het een bijdrage van €10 miljoen of toch maar €3 miljoen? Dat vragen de gemeenteraadsleden zich af en sturen wethouder Hans de Vroome (D66) terug naar de provincie Gelderland om met de juiste cijfers terug te komen. In het raadsvoorstel gaat men uit van €10 miljoen bij samenwoon-variant en €3 miljoen bij de standalone-variant maar beide bedragen schijnen niet toegezegd te zijn door de provincie Gelderland.

Na een ronde tafelgesprek over een standalone-variant of de samenwoon-variant Stadstheater-Oostpool-Introdans was het de eerste meningsvormende gemeenteraadsvergadering afgelopen woensdag over het raadsvoorstel. Een vergadering met vele vragen en begrijpelijk ook met zulke bedragen.

Ondanks de vele weerstand van de omwonenden is te merken dat de gemeenteraad meer richting het samenwoon-variant stuurt dan dat elk op hun eigen https://arnhemshart.nllocatie blijft in een standalone-variant. Ook in een persoonlijk gesprek met de Vereniging van Eigenaren blijkt de wethouder zelf ook richting het samenwoon-variant te gaan. Omwonenden vrezen voor meer overlast dan dat zij nu al dagelijks ervaren vanwege verkeersoverlast en de vele duistere zaken die er op en rond het Koningsplein plaats vinden.

Dat er geïnvesteerd moet worden in cultuur waren de raadsleden het er wel over eens. Maar hoe worden de bedragen in de stukken gerijmd met dit alles? Wat zijn de duidelijke kosten, per locatie, als men deze apart gaat renoveren en/of aanpassen? Waarom investeren in materialen die de gebruikers zelf eigenlijk moeten aanschaffen?

https://arnhemshart.nl”De Arnhemse schouwburg moet worden gevestigd in de Koepelgevangenis”, zo kopte De Gelderlander in een artikel. Met twee grote theaterzalen, een brasserie en een restaurant in het dak van de koepel aldus Bas Tolmeier van de Koepelgevangenis. In het Stadstheater kunnen dan woningen en horeca gevestigd worden wat ook voor de nodige reuring zal zorgen en daar heeft hij €3 miljoen voor over om het te kopen.

De Koepelgevangenis heeft een eigen parkeerplaats waar zeker 200 auto’s kunnen staan en vele (brom)fietsen. Dus verkeersoverlast is dan ook minimaal in en om de Wilhelminastraat. Makkelijk te bereiken vanaf Arnhem Centraal en de aangrenzende (snel)wegen maar ook een mooie locatie en aanwinst voor de wijk Lombok.

De wethouder werd wel even onderhanden genomen tijdens de raadsvergadering en had het dan ook op sommige momenten even moeilijk. Vooral de vraag over hoe Introdans en Oostpool het bedrag van €15,2 miljoen onderling verdelen was te technisch en moet hij het antwoord eerst navragen.

De tijd was dan ook te kort om alle vragen geheel te beantwoorden deze avond en komt een vervolg hierop. Met de prangende vraag wat de provincie Gelderland daadwerkelijk gaat bijdragen.

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart