fbpx
Nieuws

Samen in Arnhem.

Met “Samen in Arnhem” wil de gemeente Arnhem als inclusieve stad verder. Hierbij gaat het niet alleen om mensen met een beperking maar eigenlijk over alle bewoners van Arnhem. Want eigenlijk is iedereen gelijk in Nederland en dat onderstrepen wij als Arnhems Hart ook.

Ook in de binnenstad van Arnhem kennen we vele bewoners die b.v. anders geaard zijn, andere afkomst hebben of een beperking hebben. En toch zijn het onze bewoners, buren of vrienden die men geregeld tegen komt. En hoe krijg je iedereen mee om ook gewoon samen te praten en in kontakt te komen?

Er zijn diverse scholen, bijeenkomsten en ook organisaties maar het zou fijn zijn als ieder zichzelf kan zijn en wezen in contact met zijn medemens. Zonder ook maar te kijken naar zijn/haar geaardheid, beperking, afkomst of geloof.

Dat inclusie een groot gebied bestrijkt is al duidelijk als men verder kijkt. En dat is iets waar de gemeente Arnhem op donderdag 29 november a.s., in Musis Sacrum, met vele Arnhemmers over wil praten. Dit samen met o.a. diverse organisaties, woningcorporaties, bedrijven en scholen.

Burgemeester Ahmed Marcouch en wethouder Martien Louwers verwelkomen iedereen en openen ook de avond om 19.30 uur. Daarna zijn er diverse thematafels met werk & onderwijs,
vooroordelen & acceptatie, sport & gezondheid en kunst & cultuur. Waar men met elkaar in gesprek kan gaan en bespreekbaar kan maken.

Wellicht hebben we ook jou wakker gemaakt. Wil je meepraten en/of je ervaringen delen? Geef je dan hier op via het aanmeldformulier.

Zie ook: Samen in Arnhem – agenda

 

Geef een reactie

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart