Saai kantoorgebied wordt een levendig stadsdeel.

Zo omschrijven de plannen die provincie Gelderland, Rijksvastgoedbedrijf en de gemeente Arnhem aan het ontwikkelen zijn in een gebiedsvisie Prinsenhof. Al eerder werd hier een kantoor van de provincie gesloopt om ruimte te maken voor parkeerplaatsen i.c.m. wat groen.

Het oude kantorencomplex Prinsenhof A en het achterste gedeelte van het voormalig Gelders Archief zullen gesloopt worden. De vrijgekomen materialen wil men gaan hergebruiken in Nederland. GeĂŻnteresseerden kunnen contact opnemen.

Het https://arnhemshart.nlis Rijksvastgoedbedrijf niet gelukt om de twee kantoorcomplexen te verkopen en gaat men anders handelen. De afgelopen jaren zitten in Prinsenhof A anti-kraak bewoners die daar gezamenlijk diverse faciliteiten moeten delen. Ook het Gelders Archief heeft diverse ruimtes verhuurd in afwachting van de verdere plannen.

Door de komende sloop bestaat de mogelijkheid voor de Rechtbank Arnhem om verder uit te breiden. Als Rechtbank Gelderland telt het 4 locaties: Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen en Zutphen. Met ruim 160 rechters en 600 medewerkers behandelen zij ruim 175.000 zaken per jaar.https://arnhemshart.nl

De provincie wil met de sloop ook een goede stap verder zetten richting 2050 waarbij Gelderland de eerste afvalloze provincie van Nederland moet worden. Door hergebruik is het mogelijk om kosten te besparen maar ook door te verkopen wat weer geld opbrengt.

Wie ruimte thuis heeft weet dat bewaren en hergebruik van materialen zoals hout altijd zeer kosten besparend is. Maar ook wanneer men schroeven weer uitzoekt en hergebruikt. Hierdoor kan men bijvoorbeeld een flink bedrag besparen op een verbouwing of anderen blij mee maken.

https://arnhemshart.nlDe gebiedsvisie zal omstreeks eind 2020 bekend worden gemaakt waarbij wellicht ook meer bekend wordt gemaakt over de voorgenomen verbouwing van het stadhuis. De gemeente Arnhem wil graag dat alle ambtenaren dan vanuit daar werken. Hierdoor kan het stadskantoor aan de Eusebiusbuitensingel 53 worden afgestoten.

In 2023 loopt het huurcontract af voor het stadskantoor en scheelt het bijna 5 miljoen aan huur. Een verbouwing zal afhankelijk van de aanpassingen tussen de 20 en 45 miljoen kosten. En dat terwijl diverse (komende) projecten ook al miljoenen kosten.

Door de corona zijn vele ambtenaren al aangewezen op thuiswerken en komen ze nog maar Ă©Ă©n of twee keer per week op hun kantooradres. Wellicht brengt dit de gemeente Arnhem hierdoor op andere gedachten en blijft thuiswerken de mode en meer kostenbesparend. Uit peilingen blijkt al dat thuiswerken meer opbrengt, is het zeer kostenbesparend en heel erg goed voor het milieu.

Geef je reactie hieronder:

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart