fbpx
Nieuws

Van Rodenburgstraat tot en met de Sabelspoort.

Afgelopen maandagochtend om 07.00 uur is NTP gestart met het wegfrezen van de oude asfaltlaag aan de Rodenburgstraat. De komende 12 weken zal vanaf de Sabelspoort tot en met de Rodenburgstraat alles worden heringericht.

Deze herinrichting is in handen van zowel NTP als de GEBRA. GEBRA is bekend van de herinrichting op de Markt en NTP van de rondweg Weerdjesstraat. Deze laatste zijn ze nog aan het afmaken.

De komende twee weken zal men verder gaan met het warmtenet richting de nieuwbouw. Hier komen straks o.a. de nieuwe huizen op aan het perceel Rodenburgstraat. Maar ook de nieuwbouw die later nog wordt gerealiseerd van de (nog) gesloopte panden aan de Trans/Nieuwstraat/Broerenstraat.

https://arnhemshart.nlOm de bestrating totaal aan te laten sluiten met de nieuwe klinkers zal ook onder de Sabelspoort alles vernieuwd worden. De Arien Verhoeffstraat wordt ook niet vergeten en zal straks ook rood kleuren. Door de nieuwbouw Paradijs heeft het wegdek daar veel te verduren gehad. Wel gaan daar een aantal parkeerplaatsen verdwijnen. (10 stuks hoek A. Verhoeff-/Rodenburgstraat))

De parkeerplaatsen aan de zijde van Campus0126 blijven bestaan en hier zal ook een grasveld worden aangelegd. Ook komen hier nog wat mooie bomen bij om het geheel verder aan te kleden.

Het stuk Rodenburgstraat dat naar de Rijnkade gaat, zal na de bestrating ook een aantal bomen krijgen. Tussen de 5 parkeerplaatsen worden 3 Krentenboompje (Amelanchier arborea ‘Robin Hill’) geplant. Deze bomen bloeien in april wit en er komen daarna rode bessen aan.

Aan de andere zijde van de Rodenburgstraat richting het centrum wordt de buurttuin groter. Dit is in eerdere gesprekken, met de gemeente, besproken omdat eerst de buurttuin niet gehandhaafd zou worden. Bewoners hebben aangegeven dat groen en bloemen wel een must is voor hun straat.

Ook worden er meer en bredere geveltuinen aangelegd dan er nu al zijn. Niet alleen vanwege vergroening en het klimaat, maar ook om tegen te gaan dat er vele fietsen onder de ramen worden geplaatst. Ook naast kapperszaak Sjaak ten Velde zal een geveltuin aangelegd worden.

De straat krijgt ook een aantal sportieve dingen zoals de pingpongtafel, The Happy Camper Pong, van Louie Cordero, deze stond eerder op Sonsbeek ’16 te stralen. De gemeente heeft dit kunstwerk aangekocht. Het andere houden we nog even stil.

De komende 12 weken zijn er gedeeltes afgesloten voor het verkeer. Parkeerplaats De Trans is gewoon bereikbaar. (Zie kaartje) De parkeerplaatsen in de Rodenburgstraat zijn afgesloten als men met een vak daar bezig is.

Op de vrijdagen kunnen er, vanwege de weekmarkt, eventueel verkeersregelaars staan langs de horeca op De Markt.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart