fbpx

Rijnkade wordt bestemmingsverkeer!

De afgelopen jaren is er heel veel te doen geweest over de Rijnkade als het gaat om overlast. In het begin was het nog voornamelijk racen, dronkenschap e.d. maar de laatste maanden kwam hier dealen, intimideren, lachgas en knallende uitlaten bij.

Naast de (knallende) racepartijen werd het voor de aanwonenden meer een hel om er te wonen dan het ervaren van een fijne omgeving aan de Rijn. De geplaatste verkeersdrempels en bloembakken in 2018 gaven indertijd wat verzachting maar binnen korte tijd was men er achter dat gas geven en hard optrekken ervoor een ook een sport was. De vele rem- en slipsporen op de onderkade bevestigen dat ook.

Ondanks de goede inzet van de vele handhavers, politie en parkeercontroleurs bleef de rust weer uit nadat deze weer vertrokken waren. Aanwonenden ervaarden zelfs een lach als de herrieschoppers knallend voorbij kwamen racen.

Door het (nachtelijk) racen zijn er een aantal ongelukken gebeurd waar men zich zorgen over maakten. Een jonge dame met lachgas en geen rijbewijs was behoorlijk hard tegen een afvalcontainer gereden. Daarvoor moest er al een kast van de walstroom ontgelden en reed men tegen een bloembak aan.

De landelijke media had wel aandacht voor dit drama en heeft er ook uitgebreid over verteld in de krant en op tv. Geen reclame voor Rijnkade-racen-01-2021Arnhem maar nu wel meer aandacht van de Arnhemse politieke partijen. En zo ook dat burgemeester Ahmed Marcouch in gesprek ging met een afvaardiging van aanwonenden van de Rijnkade.

Een heel mooi en goed gesprek vonden de aanwezigen en, zeiden ze: “fijn dat hij ook een luisterend oor had naar ons.” Ahmed beloofde nog niets maar wel dat het zijn volledige aandacht had. En gisterenmiddag vertelde hij persoonlijk aan Arnhems Hart, toen we hem tegen kwamen, het volgende;

Bestemmingsverkeer:
De onderkade wordt bestemmingsverkeer van 16.00 tot 06.00 uur. In deze situatie betekent dat, dat men er tot 16.00 uur in mag rijden om te parkeren (dus ook vergunninghouders) en er weer uit kan, ongeacht het tijdstip. Wie geen bestemming heeft en/of er gewoon loopt te racen kan daarvoor een bekeuring krijgen.

https://arnhemshart.nlHet college is van mening dat het momenteel behoorlijk de spuigaten uit loopt en wil dan ook handvaten hebben om te bekeuren en handhaven waar nodig. Door het maken van bestemmingsverkeer kan dit en blijven de 140 parkeerplaatsen beschikbaar voor iedereen. Tevens kan de witte vloot gewoon bevoorraad worden en touringcars de passagiers afleveren.

De maatregel gaat op maandag 21 juni a.s. om 16.00 uur in. Bebording zal dit duidelijk maken aan de bestuurders van de voertuigen. handhavers zullen er dan ook strikt op toezien en desnoods bekeuren.

Toen wij het nieuws brachten bij de aanwonenden en de afvaardiging kwam er een dikke lach op hun gezicht. Een drankje werd besteld op het hele goede nieuws en als proost: Hartstikke bedankt Ahmed.

Domper:
Een domper kwam echter wel toen verantwoordelijke wethouder van verkeer, Roeland van der Zee (VVD) n.a.v. vragen in de gemeenteraad, mededeelde dat het om een proef van twee maanden gaat. Met de herinrichting van de Rijnkade zal er bekeken worden naar mogelijke maatregelen aldus de wethouder. Arnhems Hart zit in dit overleg en zal aandringen op het gelijk meenemen van dergelijke maatregelen in dit project. Met daarbij het weren van de voertuigen langs het horecagedeelte wat nu ook nog steeds speelt.

Facebook commentaar:

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart