fbpx
Nieuws

Rijnkade een fase verder

In mei slopen we de oude kade. We maken een nieuwe kade door het aanbrengen van van damwanden en het zetten van beton elementen. De ruimte achter de nieuwe kade vullen we op met zand. https://arnhemshart.nlOp de hoge kade leggen we ondertussen het riool aan (tussen de Vossenstraat en het Roermondsplein). Op de lage kade hebben we bouwstroom aangelegd. Dit gebruiken we voor de elektrische machines. Later gebruiken schepen die aan de kade liggen deze stroom.

Botsing tegen woonboten
Vrijdagavond 12 april is een van de bakken aan de Rijnkade los geraakt. Deze bak is tegen drie woonboten en een historische sleepboot aan de Boterdijk gebotst. De boten hebben hierdoor schade. Bewoners waren geschrokken, maar gelukkig ongedeerd. De politie onderzoekt nog hoe de botsing is gebeurd. Alle andere bakken en boten aan de Rijnkade hebben we extra gecontroleerd op het vastliggen aan de kade.

Zo werken we samen aan een sterke kade
Projectmanager Erwin Klerkx (Waterschap Rijn & IJssel) legt uit waarom het versterken van de Rijnkade in Arnhem een uitdaging is: we moeten rekening houden met bewoners, horeca, de binnenstad en de cruiseboten. In die video zie je hoe we daar met Bouwcombinatie Samen en de gemeente Arnhem aan werken. De video staat onderaan dit artikel

TV opnames voor De Bouw Maakt het en Bouwend Nederland
Op vrijdag 12 april zijn er tv-opnames gemaakt bij de werkzaamheden. In september is de Rijnkade te zien in het tv-programma De Bouw Maakt Het op RTL 4. Zodra dag en tijdstip bekend zijn, melden we dit in de BouwApp en via deze website. Al eerder zijn er beelden te zien in de online videoserie Bouwend Nederland. Wanneer dit precies is, weten we nog niet.

Planning
Tot 1 juni: we vullen de grond aan achter kade.
Tot 1 juli: we slopen en plaatsen de nieuwe kade deel tot aan de Sabelspoort
Tot aan 22 juli (voor de bouwvak): we metselen basaltstenen op de kade
Vanaf 12 augustus (na bouwvak): werkzaamheden rondom de Sabelspoort (deze gaat tijdelijk dicht)

https://arnhemshart.nlTerrassen weer open vanaf 1 juni
Vanaf 1 juni a.s. kunnen de terrassen (gedeeltelijk) tussen de Nieuwstraat en de Rodenburgstraat weer open. Dit geldt dus helaas niet voor Davo en Rijna Lounge. Deze terrassen kunnen vanaf 1 juli a.s. weer open.

De terrassen worden straks veel breder. Ze komen tot aan de nieuw geplaatste kade. Om te zorgen dat iedereen veilig op het terras kan zitten, plaatsen we een hek aan de kant van de kade.

Waterschap Rijn-IJssel

Geef een reactie

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart