fbpx

Restauratie hoofdriool & maak kans!

Een hoofdtak van het riool van Arnhem, ook wel bekend als het moerriool (moeder-riool), is onlangs gerestaureerd. Het hoofdriool ligt voor het grootste deel onder de drukke stadsring in het centrum van Arnhem.

Het hoofdriool is 1,1 kilometer lang. Het voert riool- en regenwater af van een groot deel van Arnhem-Noord. Bij zware buien stromen er wel 8 olympische zwembaden per uur doorheen.https://www.vanderven.nl/projecten/renovatie-historisch-moerriool-in-arnhem

Restauratie
Het riool was in slechte staat. Er zaten scheuren in het gewelf en het fundament was niet stabiel meer. Daarom hebben we het hoofdriool gerestaureerd. Het riool opgraven en een nieuw riool aanleggen was met het oog op het verkeer niet mogelijk. Het hoofdriool werd daarom van binnenuit aangepakt. Dat heet de ’No-Dig’-aanpak: zonder graven. Inwoners hadden zo geen last van de restauratiewerkzaamheden. We restaureerden in totaal 550 meter in 2 fasen. De werkzaamheden duurden 4 jaar.

Rioolsymposium
We organiseren een symposium om terug te kijken op de werkzaamheden en te vieren dat het riool gereed is. 3 sprekers van TU Delft,https://www.vanderven.nl/projecten/renovatie-historisch-moerriool-in-arnhem Hanzehogeschool Groningen en het Waterschap Rijn en Ijssel houden inspirerende lezingen.

Het symposium vindt plaats op vrijdag 18 februari van 14.30 tot 17.00 uur, in de hal van het Stadhuis. We houden hierbij de geldende coronamaatregelen in acht.

Kijk mee tijdens het symposium
We houden een aantal stoelen vrij voor geïnteresseerde Arnhemmers. Wilt u live aanwezig zijn bij het symposium? Stuur voor 16 februari a.s. een e-mail naar Erik Laurentzen.

U kunt ook online meekijken. Op 18 februari vindt u hiervoor een link op deze plek.

https://www.vanderven.nl/projecten/renovatie-historisch-moerriool-in-arnhemWin een rondleiding door het riool
Voordat de deuren naar het moerriool sluiten, willen we een allerlaatste rondleiding geven aan enkele Arnhemmers. Eerdere rondleidingen door het hoofdriool waren een groot succes en een unieke belevenis.

Wilt u kans maken op 1 van de 4 plekken voor de rondleiding? Stuur dan voor 16 februari a.s. een e-mail naar Erik Laurentzen. Vermeld uw naam en hoe we u kunnen bereiken als u een winnaar blijkt te zijn. De winnaars worden willekeurig bepaald op 18 februari.

Iedereen van 18 jaar en ouder kan meedoen. Houd er rekening mee dat u in nauwe ruimtes terecht kan komen en een redelijke conditie moet hebben.

 

©Foto’s: G. van der Ven B.V.

Facebook commentaar:

ArnhemMail

ArnhemMail plaatst berichten van de gemeente Arnhem.

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart