fbpx

Restanten van Herberg De Rode Haan gevonden naast Arnhem Centraal.

https://arnhemshart.nl/Wie vanaf het centrum oversteekt naar Arnhem Centraal ziet momenteel een lang bouwhek staan. Hier bouwt Synchroon na de bouwvak appartementen met een commerciële plint en nieuwe hotel voor Ibis naast Spar Centraal. Een opvulling die straks het gebied meer een diversiteit van werk en wonen zal geven en ook wel een meer opgeruimder gevoel i.p.v. de vele (wees)fietsen en scooters die er geregeld worden verwijderd.

Maar wanneer men even heel goed achter de hekken kijkt, ziet een lange sleuf die op bepaalde plekken al drie meter diep is uitgegraven. En ondanks dat het een proefsleuf is zijn momenteel al velehttps://arnhemshart.nl/ historische dingen gevonden en bloot gelegd.

Als we met de archeologen van RAAP praten glunderen zij helemaal al ze het hebben over karrensporen. Bij het graven van deze sleuf stuitten zij ineens op oude karrensporen die nog zeer goed zichtbaar waren. Maar helaas door de vele regenval waren deze helemaal weggespoeld.

https://arnhemshart.nl/Ook zijn er vele sporen zichtbaar van een gracht die er gelegen zou hebben. Ondanks dat men niet verder dan drie meter diep graaft zien we dat hij behoorlijk breed en nog dieper was. Diverse kaartjes geven de vele gevonden sporen in de oude gracht aan.

Het valt op dat ook de gevonden restanten van een beerput en waterput nog zeer goed zijn. Eigenlijk zo goed dat het lijkt of het er net een paar jaar ligt. De archeologen geven aan dat ze sporen hebben gevonden tussen 1100 en 1900 nu. Dit is ook goed te zien in de verschillende lagen aan de zijkant van de proefsleuf.

Maar er zijn ook restanten van de oude Herberg De Rode Haan gevonden. Voor vele Arnhemmers die zich graag met de historie bezighttps://arnhemshart.nl/ houden wel een glimlach waard. Ook vanuit deze herberg vertrokken vroeger de koetsen het land in. Een herberg was altijd een belangrijke schakel in een dorp of stad en zorgde voor veel gasten en verkopers die vaak van heinde en verre kwamen.

Ondanks dat het een proefsleuf is, hebben de archeologen al heel veel gevonden en popelen ook om de andere zijde nog te onderzoeken. Want na de bouwvak begint men met het plaatsen van de damwanden voor de nieuwbouw. “Maar wij hebben geen vakantie of bouwvak dus het zou maar zo kunnen dat we hopelijk nog verder kunnen”; aldus de archeoloog van RAAP.

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart