fbpx
Nieuws

Restanten van de stadsmuur verwerkt in varenmuur Sint Jansbeek

Iedereen kent wel dat grote blok met stenen op de hoek Roermondsplein en Weerdjesstraat. Dit gedeelte kwam medio 2011 tevoorschijn bij het archeologische onderzoek van Rozet. Het is een groot stuk stadsmuur welk toen behouden is gebleven om later nog ergens in te verwerken.

De Gemeente Arnhem heeft vanmorgen dit gedeelte laten slopen om straks de stenen te hergebruiken in de Sint Jansbeek. Aan de zijde van DUDOK komt een gedeelte ingericht als een varenmuur. Een lange gedeelte zal straks met dit historische stadsmuur stenen gemetseld worden om vervolgens varens er op te laten groeien. Met deze varenmuur creëert men ook een mooi gedeelte voor insecten en vogels.

Niet alleen onder Rozet is indertijd gedeeltes van de stadsmuur gevonden maar ook bij Bartok, waar Kondor Wessels appartementen en een winkel aan het realiseren is. Ook straks onder de oude Helstraat hoopt men veel oud historisch materiaal op te graven. Dat Arnhem rijk is aan veel historische goed weten we allemaal, dit  zal later ook in een boek worden verwerkt. Ook in de Archeo Hotspot Rozet kan men zich terug wanen in de oude tijd.

Op 5 december a.s. zal men al beginnen op het Kerkplein om oude bekabeling e.d. te verwijderen. daarna is men ook daar weer bezig om alles archeologisch te onderzoeken, immers vroeger was er veel reuring om en naast de kerk. 😉 Medio voorjaar 2017 zal men bezig gaan met de Sint Jansbeek.

 

 

 

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart