fbpx

Racers geven veel overlast op de Rijnkade

Het is juli 2018 als er na ruim een jaar praten, op de Rijnkade bloembakken en verkeersdrempels worden geplaatst. Op de onderkade werd erg veel overlast ervaren van automobilisten die daar racen. Soms alleen maar vaak met drie voertuigen naast elkaar.

https://arnhemshart.nl/Nu drie jaar later zijn er nog steeds gesprekken gaande om de racerij tegen te houden. Maar niet alleen racen en knallende uitlaten zijn de huidige problemen, aldus de aanwonenden, het is erger geworden. Zij praten over intimidatie, keiharde muziek, afval, dealen, lachgas, alcohol en ga maar door.

Ze durven vaak na een uurtje of 19 uur niet meer naar buiten vanwege de toenemende overlast. Ze worden geïntimideerd en voelen zich zeer onveilig en blijven dan gewoon thuis. Kijkend naar buiten hoe de overlast toeneemt en dat is geregeld tot in de vroege ochtend uren.

Dat werd onze burgemeester Ahmed Marcouch in een gesprek, met een afvaardiging van de Rijnkade, medegedeeld. De burgemeester maakte zich zorgen over de vele berichten die binnen kwamen maar ook de vele media aandacht die de Rijnkade momenteel heeft als het gaat om overlast. Hij had deze ochtend een gesprek georganiseerd met aanwonenden en een ondernemer op de onderkade.

De aanwezige havendienst en de ondernemer moesten de vele klachten erkennen die de afvaardiging van de aanwonenden uitte dezehttps://arnhemshart.nl ochtend, ook zij ondervinden dagelijks veel overlast. “Men trekt zich niets aan van bebording en mensen die er lopen. Op de bovenkade is voor de terrassen een verbod om te rijden en ze komen gewoon met hun quads en (knallende) auto’s langs terwijl er gasten zitten en lopen”, aldus de ondernemer.

Aanwonenden hebben al veel oplossingen aangedragen richting de gemeente Arnhem maar verder dan wat drempels en bloembakken komt men tot op heden niet. De aanwonenden willen graag een echte en goede oplossing zien die ook stand houdt.

https://arnhemshart.nlDe burgemeester werd verrast toen er tijdens het gesprek een auto langs kwam die nog even beetje gas gaf, zijn uitlaat liet knallen en verderop nog echt het gas los trok. Kijk dat is er één, stel voor dat er 30 langs komen. Ik moet in de nacht vaak een keer of zes naar buiten hierdoor deelde een woonboot eigenaar mede. Of ze staan met een groep luidruchtig alcohol te drinken en gebruiken lachgas.

Dagelijks komt de politie, handhaving en P1 Parking langs en waar nodig grijpen zij ook in. Zo zijn er de laatste weken al diverse boetes uitgeschreven voor snelheid, knallende uitlaten en onbetaald/fout parkeren.

Samen met de politie en ambtenaren gaat de burgemeester kijken naar een adequate oplossing. Hij kon geen termijn geven wanneer maar beloofde de aanwezigen dat het er komt. Wel beloofde hij alvast dat de controles blijven en dat er diverse acties komen. En wanneer er overlast is gewoon direct de politie bellen.

https://arnhemshart.nlGisteren zijn er extra bloemschalen geplaatst en is er één afrit vanaf de Vossenstraat geblokkeerd zodat de snelheid er uit gaat als men illegaal naar boven rijdt. Onderzocht zal worden of er nog extra verkeersdrempels kunnen komen.

De racerij betreft niet alleen de Rijnkade, overal vanuit Arnhem krijgt de gemeente Arnhem meldingen binnen. In Deventer en Nijmegen heeft men laatst stukken afgesloten op de kades om overlast tegen te gaan. De Rijnkade werd eerder al afgesloten, via een noodverordening, om samenscholing tijdens de corona tegen te gaan, aanwonenden zien deze oplossing graag weer terug.

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart