fbpx

Racen met een flits?

De afgelopen maanden is er heel veel aandacht besteed aan overlast van (knallende) voertuigen. Een probleem dat niet alleen in Arnhem aan de orde van de dag is maar in veel meer steden. Waarbij de ene gemeente geen oplossing zag plaatste de andere verbodsborden en/of ging men meer controleren.

Rijnkade-racen-01-2021Rijnkade:
De bekendste raceplek van de afgelopen maanden is wel onze Rijnkade. In de weekenden en avond- en nachturen was er veel overlast. Ondanks de in 2018 geplaatste drempels en een handjevol bloembakken werd het hier van kwaad naar onhoudbaar.

Naast de (knallende) racende voertuigen werd er ook veel overlast ervaren van dealen, intimiderend gedrag en feestjes waar vaak drank en ballonnen met lachgas aanwezig waren. In de ochtenden als de veegploeg van de gemeente Arnhem kwam was dit ook heel duidelijk te zien. De Rijnkade lag dan vol met blikjes, ballonnen, kapot glas en verpakkingen.

Vrijwel elke nacht werden inwoners van de Rijnkade wakker gehouden als er weer voertuigen aan het racen waren. Piepende en remmende geluiden klonken dan door in hun woningen. Een raam of balkondeur werd dan ook maar gewoon gesloten gehouden ondanks de zomerse temperaturen. Maar ook overdag in de weekenden en dagelijks in de avonduren ondervond men deze overlast.

Na veel media aandacht en een gesprek met burgemeester Ahmed Marcouch was de oplossing snel gevonden in het afsluiten van de onderkade van 16.00 tot 06.00 uur. Een ingreep waarna https://arnhemshart.nlsindsdien veel bekeuringen zijn uitgedeeld.

In de gesprekken afgelopen week met een aantal aanwonenden en woonboot bewoners is men heel erg blij met de maatregel. De (nacht)rust is wedergekeerd en men kan weer vrij op de onderkade lopen zonder omver gereden te worden. Men ziet ook weer de sporters, wandelaars, fietsers terug en mensen die rustig zitten te picknicken.

Medio augustus gaan diverse partijen om de tafel zitten met de gemeente om een eerste gezamenlijke evaluatie te houden. De nadrukkelijke wens blijft om de onderkade afgesloten te houden voor de overlastgevers.

Rondweg:
De rondweg verbind de stad met elkaar, tenminste zo ziet de gemeente dat al een aantal jaar. Voor die tijd was er wel eens een racende coureur maar sinds het een rondweg is lopen de klachten alleen maar op. Het verdwijnen van de twee flitspalen, aan de N. Mandelabrug en Weerdjesstraat, heeft daarbij enorm aan bijgedragen.

Veel (kantoor)complexen zijn/worden omgebouwd tot luxe woningen en op bouwkavels herrijzen mooie hoge appartementen. Daardoor krijgt de binnenstad meer inwoners en meer verkeer in allerlei vormen. De rondweg is uitermate geschikt voor de man/vrouw om niet die beruchte Pleijroute en A12 op te hoeven om snel richting Oosterbeek te rijden. En in de avonduren en weekenden wordt de rondweg gebruikt door racers die snel een knallend rondje binnenstad willen doen.

Ook via de app Fixi komen er nog steeds diverse klachten binnen over verkeersoverlast, waarbij men eigenlijk een standaard antwoord krijgt: “Het heeft onze aandacht en we zijn er mee bezig”. Net als bij de Rijnkade kregen wij als bewonersgroep veel klachten binnen en nog steeds over de rondweg. Dus tijd om de gemeente te wijzen op de klachten en actie te ondernemen.

Samen met diverse inwoners is indertijd een gesprek aangegaan waarbij de indruk was dat men de klachten wel erkende maar geen mogelijkheid zag om in te grijpen. De beloofde twee flitspalen waren ook nooit aangevraagd komen we achter als het CVOM (Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie) wordt benaderd door ons.

Een ingezonden brief naar de gemeenteraad kreeg niet meer dan de toezegging van wethouder Roeland van der Zee (VVD) dat er aandachtig naar deze problematiek werd gekeken. In de laatste raadsvergadering werd de motie (Flitspalen waar dat nodig is) besproken waar wederom die toezegging werd gedaan. Door deze laatste toezegging trok de PvdA helaas weer de motie in.

Inmiddels hangt er een nieuwe finish vlag en staat er een groen Slow poppetje aan de Jansbuitensingel van één van de aanwonenden. De eerste finish vlag is indertijd demonstratief aan de wethouder overhandigd nadat een gesprek op niets uit liep.

Een tweetal politiecontroles gaf wel zijn vruchten af en er werden diverse racers bekeurd. Daarnaast werd er gecontroleerd op knallende uitlaten die een hele grotehttps://arnhemshart.nl ergernis zijn. Op wegen waar men 50km/u mag werden zelfs snelheden van 90km/u, of meer, gemeten. Resultaat van beide controles: ruim 325 bekeuringen.

Op verzoek, van de werkgroep Racebaan, is ook VVN (Veilig Verkeer Nederland) betrokken en zij gaan een vijftal problemen grondig bekijken en uitwerken. In het gesprek gaven ze al aan dat het op diverse punten niet klopt en als zeer onveilig worden bestempeld. Deze zomer zal het onderzoek klaar zijn.

Willemstunnel:
Nog steeds gebeuren er hier ongelukken. Het ophangen van een bord met scherpe bocht en opruwen van putdeksels heeft blijkbaar geen invloed. Het CVOM keurt technisch gezien het plaatsen van een flitspaal af. In overleg met de verkeersdienst zal de belijning en verlichting worden aangepast.

Flitspalen:
Wel is er goed nieuws mede te delen voor tracé Weerdjesstraat en de Jansbuitensingel men bezig is voor het aanvragen van flitspalen. Samen met de politie Arnhem gaat de gemeente een verzoek indienen bij het CVOM. Het CVOM beslist of een flitspaal geplaatst zal worden. Medio mei jl. heeft de werkgroep Racebaan een brief gestuurd naar het CVOM om de binnenstad flitspalen te gunnen. Hopelijk zal dat de aanvragen van de gemeente ondersteunen.

https://arnhemshart.nl/Smile:
Het vrolijke smiley apparaat zal op diverse locaties steeds staan om de weggebruikers vriendelijk te wijzen op hun snelheid. Vanaf deze week staat hij op het Eusebiusplein. Daarnaast zal politie Arnhem en Verkeersteam ON blijven controleren waarvoor we ze zeer dankbaar zijn.

De werkgroep Racebaan blijft zich volop inspannen voor de gehele binnenstad om (knallende) verkeersoverlast terug te dringen maar weet dat het niet altijd soepel en snel gaat. Ook gaan we met VVN verder om de rest van de binnenstad goed in kaart te brengen en veiliger te maken. Want er zijn nog genoeg straten om aan te pakken.

Rij veilig!

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart