fbpx
Nieuws

Racebaan aan de Rijnkade verleden tijd straks?

Tropische temperaturen en dan de raampjes lekker open, denken momenteel vele bewoners aan de Rijnkade. Maar al vele jaren is dat lekker open vaak een kwelling voor hun door de racebaan op de onderkade.

Racende motoren, quads en auto’s die met piepende remmen en veel kabaal bezit nemen van de onderkade. Wat natuurlijk ook veel publiek aantrekt die het allemaal aanschouwen tijdens een harde beat op hun boxen. Dit zijn in grote lijnen de meldingen die de politie en handhaving wel geregeld binnen krijgt.

Deze berichten bereiken ons wekelijks en we wilden daar een oplossing voor hebben. Echter de oplossing moest wel op zich laten wachten en er gingen dan diverse gesprekken aan vooraf met de ambtenaren. Ook een schouw werd terplekke gedaan om te kijken of de geplaatste verkeersborden wel correct waren en ook goed te zien waren.

Maar er is nu goed nieuws voor de bewoners maar ook voor de passanten die vaak een sprongetje moesten maken.

Op de onderkade worden binnenkort twaalf bloembakken geplaatst op een wijze dat eigenlijk racen onmogelijk moet maken of behoorlijk hinderen. De bloembakken zijn van diverse afmetingen en hoogtes en komen van diverse plekken uit de stad.

Er is hiervoor gekozen omdat op 28 augustus a.s. de 21e Boels Ladies Tour plaats vindt dat ook de onderkade gebruikt. De bloembakken kunnen dan bij dit evenement verplaatst worden en daarna weer terug op hun plek gezet worden. Voor de tour zijn verkeersdrempels een hinder en zou de geplande tour daar niet plaats kunnen vinden.

Na de 21e Boels Ladies Tour is de gemeente Arnhem van plan om daar verkeersdrempels te gaan plaatsen. Dit worden dan vaste verkeersdrempels zoals die bv bij Onderlangs al liggen.

Omdat al heel wat jaren overlast is en men eigenlijk ook de bewoners graag wil helpen is besloten om niet te wachten tot de tour maar nu gelijk een oplossing te maken d.m.v. de tijdelijke bloembakken. En wellicht staat het zo mooi dat we er niet vanaf willen.

Omdat ook op het tracé Weerdjesstraat dagelijks een racebaan is, gaan de gemeente en politie na het WK Inline-Skaten daar ook meer controleren. De afdeling verkeer heeft ons dit vorige week laten weten. Na de herinrichting is de flitspaal verdwenen en hierdoor kan men nu echt gassen op een mooie gladde weg. Bewoners hebben al aangegeven om actie te gaan voeren als de gemeente hier niets aan gaat doen.

Update 10 juli 2018: Inmiddels is de gemeente Arnhem vandaag gestart met het plaatsen van de mooie bloembakken. Deze hebben eerder op de Amsterdamseweg gestaan en doordat daar de https://arnhemshart.nl/fietsenstalling verdwijnt waren deze nu geschikt voor de Rijnkade. Er worden nog markeringsstrepen opgemaakt.

https://arnhemshart.nl/

Een gedachte over “Racebaan aan de Rijnkade verleden tijd straks?

  • Maar goed ook dat ze wat gaan doen daar op de onderkade . Het is net een racebaan daar en hoe vaak ik niet weg heb morgen springen voor weer zo’n coureur. Goed dat er wat gaat gebeuren daat. Het was míj al tijden een door in het oog . Inclusief het recreëren op kade en vervolgens de zooi laten liggen is tegenwoordig heel normaal geworden . Mij is geleerd je komt schoon om te genieten van het water maar neem jr zooi mee na afloop.

    Beantwoorden

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart