fbpx

Raadsleden gaan in persoonlijk gesprek met de bewoners.

De komende dagen gaan raadsleden, wethouders, fractievolgers en de teams leefomgeving de wijken in. Zo willen ze graag weten wat er leeft onder de bewoners en ook horen waar ze mee zitten in de wijk.

Tevens wordt er gevraagd wat men nog graag veranderd wil hebben en/of nog mist in onze binnenstad. De aanwezige ambtenaren en raadsleden willen heel graag weten wat er allemaal leeft in de wijken onder de bewoners. Dus wil je meer groen, een speeltuin of meer aandacht voor het razende verkeer, dan kan men dat vanmiddag aangeven.

Met deze gesprekken wil men voor elke wijk een wijkprogramma maken waarin diverse aandacht speerpunten in zijn opgenomen. De eerdere wijkactieplannen verdwijnen hiermee.

Helaas is de locatie niet echt bij de deur en vooral niet voor mensen met een handicap en ouderen. Men heeft gekozen om vanmiddag, donderdag 21 maart, van 16.00 tot 18.00 uur bij de Aldi aan de Johan de Wittlaan 258 te gaan staan.

Wanneer we de gemeente Arnhem hierop wijzen verwijst men dat er ook online mogelijkheden zijn om de gedachten te delen. Vreemd wanneer men toch met de bewoners echt in gesprek wil gaan, en waarom weer online?

Elke eerste maandag van de maand hebben we een buurttafel van 13.00 tot 14.30 uur in Focus Eten+Drinken aan het Audrey Hepburnplein 1. We bespreken dan de komende en lopende zaken en wat er allemaal op tafel komt vanuit de bewoners. Geregeld schuiven daar ook ambtenaren, handhavers en/of instellingen bij aan.

Ook nodigen we elke maand de wethouders, raadsleden en fractievolgers uit om mee te praten en te denken. Daarnaast is het ook voor hun een kans om zo direct met bewoners om de tafel te kunnen zitten en hun aan te horen.

Op maandag 1 april a.s. is er weer een buurttafel waarin we deze keer de aandacht vestigen op de binnenstad en wat bewoners er van vinden en hun ideeën. Hiervoor zijn ook wethouder Martien Louwers (PvdA), Hans Eliëns (Partij voor de Dieren) en team leefomgeving (CSA) al extra voor uitgenodigd.

Ook zal er een extra buurttafel komen op een zaterdagochtend waarbij een wijkagent zal zitten. Dit is op verzoek van diverse bewoners en de wijkagenten willen zelf ook de binnenstad in om laagdrempelig de bewoners te ontmoeten. De exacte datum & locatie zal dan op tijd worden vermeld op onze Facebook, website en in de Arnhemse Koerier.

De uitkomst van deze buurttafels zal ook gedeeld worden met de gemeente Arnhem voor hun wijkprogramma.

 

Hieronder de locatie voor vanmiddag bij de Aldi aan de Johan de Wittlaan.

https://arnhemshart.nl/

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart