Provincie Gelderland helpt je bij sociale verbinding

Wil je juist nu de maatregelen tegen de verspreiding van COVID-19 (het coronavirus) van kracht zijn, activiteiten organiseren die sociale verbinding bevorderen? Dan kun je hiervoor subsidie aanvragen.

Provincie GelderlandCOVID-19 (het coronavirus) zet de Gelderse samenleving onder grote druk. Breng jij mensen met elkaar in contact, ondanks alle maatregelen? En doe je dat samen met anderen? Dan vergoedt de provincie mogelijk de kosten! Stichtingen, verenigingen en groepen van drie of meer inwoners kunnen vanaf 16 april subsidie aanvragen voor plannen die de sociale verbindingen ‘in coronatijd’ versterken. De plannen moeten na 11 maart 2020 zijn of worden uitgevoerd.

De provincie vergoedt – onder voorwaarden – alle kosten tot maximaal 10.000 euro. Allerlei initiatieven zijn mogelijk. Denk aan digitale voorleesactiviteiten, activiteiten voor inwoners van zorginstellingen, het opzetten van een verbindend digitaal platform of het opzetten van thuishulp.

Interesse? Kijk voor meer informatie op deze website.

Voorwaarden
Je kunt deze subsidie aanvragen als:
• de activiteit plaatsvindt in de periode waarin de COVID-19-maatregelen gelden (en dus niet vóór 11 maart 2020) en de activiteit direct verband houdt met deze maatregelen.
• er bij de uitvoering van de activiteit 1 of meer vrijwilligers betrokken zijn.
• de uitvoering van de activiteit binnen 2 weken start nadat wij de subsidiebeschikking hebben verstuurd.
• bij de uitvoering van de activiteit de COVID-19-maatregelen in acht worden genomen
• de uitvoering van de activiteit niet gericht is op het maken van winst of op persoonlijk belang.https://arnhemshart.nl

Als je subsidie hebt ontvangen, vragen we je een foto van de uitvoering van de activiteit te plaatsen op “Sprekend Gelderland”.

Heb je hulp nodig bij je aanvraag of bij het opstarten van je initiatief?
Vanuit de Leefbaarheidsalliantie kunnen we bewonersinitiatieven kosteloos hierbij helpen.
Neem hiervoor even contact op met EllenOomen@zorgbelanginclusief.nl of met AntoinetteMeys@zorgbelanginclusief.nl

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart