fbpx
Nieuws

Project Rijnkade Arnhem gaat van start.

Toen wij ruim een half jaar geleden al vernomen dat de Rijnkade op de schop zou gaan, juichten we dat zeer toe. De levendige straat zou best een opknapbeurt kunnen gebruiken en dan een zeer mooier en levendiger groen geheel kunnen worden i.s.m. bewoners en de ondernemers. Arnhems Hart voert al een jaar diverse gesprekken met ondernemers en bewoners over een mogelijke aanpak.

Maar er gaat veel meer gebeuren als we woensdagmiddag aanschuiven bij een bijeenkomst georganiseerd door Waterschap Rijn en IJssel (Wrij). De Rijnkade is over een lengte van 1,2 kilometer https://arnhemshart.nlafgekeurd en moet voor de waterveiligheid versterkt worden.

Nu is dat geen probleem voor de komende jaren maar er moet echt wel wat gedaan worden, laat Frank Wissink van Wrij weten woensdagmiddag. In Nederland worden vele dijken verstevigd en ook kademuren, waaronder die van Arnhem. Verstevigingen die verband houden met de klimaatveranderingen.

Door een soort van voorfinanciering via het Wrij kan men nu al starten met verdere onderzoek waarbij ook bewoners en ondernemers worden betrokken. Eigenlijk stond de Rijnkade op plek 113 van de lijst. Maar door het Wrij kan dit eerder en mogelijk al over 2 a 4 jaar.

https://arnhemshart.nlDoor een intentieverklaring te ondertekenen, werd de overeenkomst tot samenwerking bekrachtigd. De wethouders Ine van Burgsteden en Gerrie Elferink alsmede de heer Frank Wissink moesten hiervoor even via een trap de hoogte in. In de historische havenkraan aan de Rijnkade werden de handtekeningen gezet.

Naast deze ondertekening wordt door het Deltaplan Waterveiligheid – waarvan het project onderdeel uitmaakt – de subsidie van € 1,5 miljoen voor de verkenning uitgereikt. Voor de gemeente Arnhem is de versteviging van de Rijnkade ook gelijk een punt om deze in zijn totaliteit aan te pakken.

Reeds eerder werden vele plannen gepresenteerd om de Rijnkade om te toveren tot een exclusief horecagebied met overkappingen op de bovenkade en daaronder het verkeer. Bewoners eisen een aanpak van de illegale zomerse autoraces en zien graag een betere en groene uitstraling op de bovenkade.

Op deze middag werd vooral veel lof geuit over de Sint Jansbeek welk straks via de kademuur de Rijn in stroomt. Wie er nu al langs loopt, ziet dagelijks vele vorderingen. Naar verwachting zal op dinsdag 28 november a.s. het eerste water door de Sint Jansbeek stromen.

Bewoners en ondernemers aan de Rijnkade krijgen binnenkort meer informatie en een uitnodiging om mee te praten over Project Rijnkade. Ook Arnhems Hart is daarbij uitgenodigd en houdt je natuurlijk op de hoogte. Lees ook:Uitnodiging Project Rijnkade

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart