fbpx

Prijs voor Binnenstadtuin 2021 uitgereikt.

Het was dit jaar meer lopen om alle binnenstadtuinen en boomsingels te bekijken, want het zijn er meer geworden. Er werd meer vergroend, groen toegevoegd, groen veranderd en groen ingezaaid. Planten werden onder elkaar uitgewisseld en veel bollen gingen de volle grond in. Vooral de laatste weken want het is weer plantseizoen.

Zo zagen we in de Betuwestraat een nieuw plantvak verrijzen en de bestaande boomspiegels hier en daar verruimd worden. Het Kleine Oord heeft bij de kunstenaars diverse geveltuinen erbijhttps://arnhemshart.nl gekregen. En we hebben nog brute plannen om een steeg ergens in de binnenstad dit jaar te gaan vergroenen.

Ondanks de toevoegingen en het kleurrijk maken van de binnenstad maken we ons ook wel zorgen. Helaas moesten we constateren dat diverse plantenbakken er meer uit (gaan) zien als een prullenbak. We hebben het dan over de Corton stalen bakken die onderhouden worden door de aanvragers. Vanaf volgend jaar nemen we de diverse plantenbakken mee, als een aparte categorie, die er in de binnenstad staan.

Wie verticaal groen wil kan met een eenvoudige stalen draad en twee ogen veel toevoegen in de straat. Een simpel en heel erg goedkope oplossing. Dit zagen we op sommigen plekken terug komen. Vooral de verschillende soorten klimplanten brengen afwisselende kleuren en geuren in onze binnenstad.

Onze winnares van dit jaar is een dame uit Zweden. Samen met haar man onderhouden ze een stukje tuin naast een appartementencomplex. Vol passie en liefde vertelt ze dat samen met de gemeente goed overlegd is om dit te onderhouden. Het onkruid werd afgegraven en er ging een lading goede grond op. Een beukenhaag zorgt ervoor dat Fikkie er niet zomaar in kan lopen.

https://arnhemshart.nlZij doet het onderhoud en haalt het onkruid weg. Haar man is meer voor de fysieke kracht en doet het graaf- en opruimwerk. Voor haar brengt het naast groen en fleurigheid ook ontspanning in deze drukke wereld. Ze vindt het fijn om bezig te zijn in de buitenlucht en geniet steeds als ze aan het tuinieren is. Passanten complimenteren haar en leert ze meer Nederlands tijdens de gesprekken die aan de tuin ontstaan.

Ze was dan heel erg verbaasd dat we langs kwamen en haar het goede nieuws vertelden. Met een aantal zakken bloembollen en een mooie tuinplant heeft Annika van appartementencomplex Gelrestaete I aan de Rijnkade de eer en roem voor de “Binnenstadtuin 2021”.

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart