fbpx
Nieuws

Pleinen…..

Rondom ons mooie stadshart lagen prachtige pleinen. Zij brachten ruimte en lucht, je kon er met de kinderwagen wandelen, op bankjes verpozen, mede stadsbewoners ontmoeten.
Daar was het Roermondsplein, ik leerde er nog fietsen, terwijl mijn vader probeerde mij bij te houden en voor vallen te behoeden. Dan had je het Nieuwe Plein en het Willemsplein. Allemaal verdwenen onder bruggen, bussen en blik! Ook het Kerkplein gaat verdwijnen.

Gelukkig houden we het Gele Rijdersplein (hiervoor zijn aardige plannen) nog over, het Velperplein en de Markt, maar verpozen kun je daar nog nauwelijks. Hier en daar, bij de Janssingel en de Lauwersgracht zijn er nog mogelijkheden om te vertoeven. Ook achter het Provinciehuis kun je lekker in het gras liggen zonnen of op de trapbanken zitten.

Nu geven alleen de Grote -en Kleine Oord en Het Eiland nog wat lucht en licht in onze stad. Jammer! Wanneer het aan onze raad licht, worden alle lege plekjes vol geplemd met stenen.

Waar kunnen onze kinderen nog veilig spelen? Moeten ze dan maar thuis gamen? Beter zou zijn, wanneer ze juist buiten zouden spelen.

Dit is wat mij enigszins weemoedig van het hart moet.
©Peter van Onna.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart