fbpx
Nieuws

Plan CASA nog altijd kansrijk.

Voor Arnhems Hart heeft Albert Oost een stuk ingezonden:

Het plan van architectuurcentrum CASA voor een nieuw te bouwen Showroom onder de Nelson Mandelabrug in Arnhem is nog altijd heel kansrijk. “Alle partijen die hierbij betrokken zijn, willen graag dat het doorgaat”, aldus de woordvoerster van wethouder G. Elfrink.

Medio deze maand gaan ze met elkaar om de tafel zitten om knopen door te hakken.

“Die bijeenkomst op 19 december met ambtenaren van de gemeente Arnhem, de wethouder en de provincie is cruciaal” aldus directeur Edwin Verdurmen van CASA. “Dan wordt duidelijk of we groen licht krijgen en of het plan financieel haalbaar is. De wethouder hebben we in ieder geval mee. Hij is een van de dragers van het plan.“

Het Arnhemse architectuurcentrum wil haar Showroom van ongeveer 600 vierkante meter onder de Nelson Mandelabrug, schuin tegenover de Du Soleilflat, bouwen. Het idee kwam begin dit jaar in samenspraak met wethouder Elfrink op tafel.

De huidige Showroom onder de parkeergarage in de Langstraat in Arnhem moeten ze binnenkort verlaten om plaats te maken voor een commerciële invulling. De reacties op het plan waren destijds veelbelovend en dat zijn ze nog altijd.

De plek onder de Nelson Mandelabrug is volgens de initiatiefnemers ‘een locatie met een cultureel profiel’ waar Museum Arnhem, Artez en Showroom elkaar straks zullen versterken. In het plan wordt de Oude Kraan autoluw. De afslag vanaf de stad, wordt met financiele steun van de provincie Gelderland,  verlegd naar Het Onderlangs, dat dan deels tweerichtingsverkeer wordt. Er blijft wel een ventweg en fiets- voetgangerspad over.

Het gebied onder de Nelson Mandelabrug tussen de nieuw te bouwen Showroom, het Nieuwe Plein en de Du Soleilflat wordt als park ingericht.

Ook bewoners van met name de Du Soleilflat zijn uitermate enthousiast over de plannen. “De verkeersintensiteit voor onze flat, die nu uitermate groot is, zal hierdoor een stukje afnemen. Daarnaast zullen we ook verlost zijn van de overlast van late stappers onder de Nelson Mandelabrug”, aldus een bewoner. “Ik begrijp dat alle partijen de intentie hebben om de plannen te laten slagen. Ik zou in dit geval zeggen: waar een wil is, is een park en een nieuwe Showroom”

©Albert Oost

Geef een reactie

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart