fbpx

Plan 2B Aku-fontein al afgeschoten

Waar een week geleden nog de erven en andere insprekers aangaven het schande vinden dat het AKU-fontein aangetast zal worden was het de beurt aan de raadsleden om vragen te stellen aanhttps://arnhemshart.nl wethouder Roeland van der Zee (VVD) en hun zegje te doen. Het college heeft in een raadsvoorstel aangegeven voor plan 2B te gaan, maar daar zijn de meningen over verdeeld.  Wederom een avond waar veel voorbij kwam.

Arnhem Centraal trapte al af met het aankondigen van een amendement om voor plan 1 te gaan met aanvullende punten. Herstel het Aku-fontein, maak het gebied toegankelijk, goede verlichting en aantrekkelijk maken voor de winter voor de horeca. Vervolgens vroeg D66 zich af in hoever er ‘een beleving’ moet zijn voor het gehele plein want dat missen zij in het plan.

Meer bomen en groen, demontabele speeltoestellen en kijk naar de leegstand in de buurt voor een fietsenstalling. Enkele suggesties die deze avond al werden gedaan. Het werd al snel duidelijk dat de aanwezigen plan 2B niet zagen zitten en afschoten.

https://arnhemshart.nlHet restaureren van het AKU-fontein is eigenlijk geen probleem, het grote probleem is de fietsenstalling die ernaast zit. Deze verstoord het aangezicht en beperkt eventuele evenementen en de aanwezige horeca. Daartegen is het plein een goede lokatie en trekt het veel fietsers aan.

DENK heeft twijfels over de bedragen die vermeld staan in de plannen. Omdat die voor de coronatijd zijn opgesteld, zou het kunnen dat deze bedragen nu hoger uitvallen. Mede hierdoor zijn de kosten behoorlijk gestegen voor het opknappen/verbouwen van het Stadstheater en zal de gemeenteraad straks weer over een nieuw plan gaan praten.

Geregeld werd er gesproken over het doortrekken van de Sint Jansbeek, dat het college in de ijskast heeft gezet vanwege de kosten. GroenLinkshttps://arnhemshart.nl vindt de Sint Jansbeek daar niet nodig maar wellicht dat andere partijen dit toch als een motie gaan indienen. Een motie voor het plaatsen van speeltoestellen komt er wel van de CDA. Dit laatste juichen we zeer toe.

De wethouder gaf aan dat als we nieuwe plannen moeten maken of verder gaan met plan 1, dan zal ook de bijdrage van de provincie opnieuw besproken moeten worden. De komende tijd gaat hij hiermee aan de slag en aan het rekenen. Hij brengt dat weer, ruimschoots, terug voor de volgende vergadering.

Facebook commentaar:

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart