fbpx

Pasen…. op gepaste afstand.

Wie vandaag opstaat zal waarschijnlijk het paasgevoel wel kwijt zijn door de corona van de afgelopen weken. Geen volle gezellige huiskamers met familie, of even op bezoek bij opa en/of oma met de kleinkinderen. Het is een raar iets die corona die voor verdriet zorgt maar ook een (verplichte) afzondering van je geliefden en dierbaren.

https://arnhemshart.nl/De laatste weken zien we heel veel berichten over de zorg en de nijpende toestanden waarin zieken en het zorgpersoneel zich in bevinden. Met dit in ons achterhoofd lopen we de supermarkt in en houden we afstand van elkaar. Maar vaak lukt dit niet vanwege de ruimte maar ook doordat er helaas mensen zijn die het nog steeds niet snappen.

Toch brengt dit weer vele mensen bijelkaar en is er het naoberschap (dialect voor burenhulp) in geheel Nederland wel aanwezig. We zien overal mooie initiatieven ontstaan en kan men elkaar ineens overal voor bellen of vragen. Van een kopje suiker tot het halen van boodschappen.https://arnhemshart.nl/

Maar ook het uitdelen van klavertjes vier in onze mooie binnenstad aan voorbijgangers of het met elkaar, als eerbetoon, klappen voor het zorgpersoneel, zijn zomaar kleine maar mooie spontane initiatieven. Kijkend naar de diverse krijttekeningen van kinderen bij verzorgings-tehuizen… De Eusebiuskerk luidt elke woensdagavond zijn klokken als teken van verbinding….. mensen worden stil….

Wie even op internet surft kan tussendoor ook lachen. Leuke en grappig humor over corona duiken overal op. De één nog grappiger dan de ander. Ook filmpjes van koren, leraren en artiesten komen voorbij om elkaar te ondersteunen met een lach en een traan.

Iedereen wordt zeer creatief als het gaat om online work-outs, hobbylessen, vergaderen en ga maar zo door. Ouders zijn ineens schoolleraren geworden en moeten weer even goed nadenken hoe hun school ook alweer was. Ze krijgen ineens weer wiskundige vragen en was het nu met een d, t of toch dt?

Daartegen is het ook een zeer spannende tijd voor vele ondernemers. Ineens valt zomaar hun inkomen weg en staan ze eigenlijk weer op nul. Maar zhttps://arnhemshart.nl/o creatief als zij hun zaak startte, zo ook zijn ze in het overleven. De verschillende stoepborden en banners met “Coffee to Go” en “Take Away” kleuren de straten waar mogelijk. Andere kleinere (mode)zaken starten online met een webshop en leveren bestellingen thuis af. En zo is toch deze ondernemer goed in beeld en druk.

Het is behoorlijk stil in de straten als we even een luchtje scheppen. Mensen ontwijken of met een anderhalve meter boog passeren. We hohttps://arnhemshart.nl/ren en zien wel ineens meer om ons heen. De kwetterende vogels hebben geen last van corona als we omhoog kijken naar deze als zij druk bezig zijn met het maken van vogelnestjes. We zien duiven en eendjes badderen in de Sint Jansbeek en verbaasd kijken als er iemand voorbij loopt.

Burgemeester Ahmed Marcouch is een zeer strikte man als hij de noodverordeningen bekend maakt. Blijf op afstand en niet meer dan drie personen bijelkaar is het riedeltje dagelijks. En wie niet goed oplet is een bekeuring rijker. Maar daarnaast toont hij ook veel passie en liefde in zijn dagelijkse berichten op sociale media. Vaak sluit hij af met “Een warme groet” en dat raakt vele Arnhemmers.

 

Pas op elkaar en denk aan het naoberschap. Bel elkaar geregeld en stuur eens kaartjes. En laten we vooral ook stil staan bij alle mensen die druk bezig zijn en die we intens missen.

Bewonersgroep Arnhems Hart

©Film door Storyshot

Geef je reactie hieronder:

Agenda - Evenementen

error: ©Copyright Bewonersgroep Arnhems Hart