fbpx
Nieuws

Parkeerbeheer Arnhem wordt geprivatiseerd

Wie kent ze niet, de mannen en vrouwen die in blauwe kleding door heel Arnhem lopen en rijden, om fout parkeerders te bekeuren en/of uitleggen hoe men ergens beter kan parkeren. En eigenlijk heeft niemand graag van hun een bekeuring onder de ruit liggen. Maar ze zorgen er wel voor dat ook jij geen overlast hebt van fout parkeerders in je straat, of dat er een auto een uit- of inrit blokkeert.

Per 1 januari 2017 veranderd deze afdeling en gaat privatiseren. De Haagse onderneming P1 neemt dan alle zaken m.b.t. parkeren, handhaving en parkeergarages over. Wel blijven de Gemeentelijke parkeergarages gewoon eigendom van de Gemeente Arnhem. En zullen de tarieven zoals van ouds ook gewoon gehandhaafd blijven in Arnhem. P1 verleend in diverse andere plaatsen ook al hun diensten aan Gemeentes als het om parkeren en handhaving gaat.

P1 neemt ook de huidige parkeerwachten over van de Gemeente en deze treden dan gewoon in dienst bij P1. Wel zal de Gemeente Arnhem eerst nog met een sociaal statuut moeten komen en goedkeuren samen met de huidige Arnhemse parkeerwachten.

P1 zal gewoon verder gaan met het bezetten van de Gemeentelijke parkeergarages en uitvoeren van parkeer diensten voor 4 jaar. Arnhems Hart hoopt wel dat er een betere zichtbaarheid komt tussen Parkeerbedrijf en onze Gemeentelijke handhavers.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart