fbpx
Nieuws

Paninoplein, Focusplein, Kloosterplein…wat voor plein?

De Gemeente Arnhem vraagt Arnhemmers om het plein een naam te geven wat straks voor Focus Film theater gaat ontstaan. Door de bebouwing op het Kerkplein zal voor Focus weer een plein ontstaan die momenteel nog geen naam heeft. De zijde tussen Focus en de kerk zal gewoon Kerkplein blijven heten.

Omstreeks week 49 zal er gestart worden met grondwerkzaamheden en worden eerst de nutsvoorzieningen totaal verwijderd. Daarna zal BAAC Archeologie eerst de bodem verder goed onderzoeken op historische waarde. In de eerdere proef opgravingen kwamen veel dingen bloot te liggen, waaronder restanten van woningen. Maar ook een naast elkaar gelegen graf met resten van twee overledenen.

Op 10 oktober jl. sloot voor de mogelijke aannemers de inschrijving op TenderNed en men is bezig om deze offertes te bekijken en te bespreken. Naar verwachting zal de bouw in maart 2017 starten, Ook het kwaliteitsteam heeft de laatste maanden zich over de inrichting van het plein bekommerd inzake de verdere inrichting met bomen en bankjes e.d.

Ook op dit nieuw te noemen plein zal straks de Sint Jansbeek lopen bovengronds om vervolgens richting de Nieuwstraat en Rijn door te stromen. Vanaf de kade klettert het water naar beneden de Rijn in. De stenen uit de drie proefvlakken zijn al bepaald en ook heeft men al een proef leuning laten maken voor langs deze Sint Jansbeek.

Heb jij een idee voor een mooie plein naam of zit je te broeden maar wil je meer historie over de straten van de binnenstad weten, wellicht helpt onderstaande link je? Hier kun je per straat een stuk historie van vinden. Verklaring Arnhemse straatnamen.

Tot maandag 5 december a.s. kan men zijn plein naam sturen naar: socialmedia@arnhem.nl en wellicht doop jij in 2018 met een wethouder dit plein.

 

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart