fbpx
Nieuws

Pandje kopen in de binnenstad of toch nog even wachten?

De 17 appartementen en 5 winkels aan de hoek Broerenstraat/Nieuwstraat/Helstraat staan reeds online voor een ieder die dit wil kopen. Wel zal de koper verplicht zijn om het geheel op te knappen en hij mag er zelfs nog een verdieping bovenop bouwen.

Alhoewel de gemeente hoopt dat het geheel opgeknapt wordt en dat er nieuwe bewoners en winkels in komen, is er ook nog een optie om het geheel te slopen en nieuw te bouwen. Dus de keuze is aan de koper met een zak geld. Biedingen mogen vanaf €1.500.000 kk.

Afgelopen dinsdag reden potentiële kopers al af en aan om gebruik te maken van de bezichtiging. Op 23 maart a.s. is er nog een tweede bezichtiging gepland en daarna mag men er op gaan bieden. Biedingen behoren op 3 mei a.s. om 16.00 uur bij de notaris binnen te zijn en zal de volgende dag de koper bekend worden gemaakt. Eind juni zal dan de definitieve overdracht kunnen zijn. De gemeente heeft nu al 20 geïnteresseerden.

Het object zal worden verkocht en geleverd ‘as is, where is’. Kortom je krijgt wat je ziet en meer niet, ook inclusief met alle zichtbare en onzichtbare gebreken. Ook is er gewezen op mogelijke asbest wat her en der er nog zou zitten en dit is ook voor rekening van de koper. Uit onderzoek is dat geraamd op ongeveer €40.000.

De nieuwe eigenaar moet het blok laten aansluiten op stadswarmte en de gemeente laat dat ook als verplichting opnemen in het koopcontract. Momenteel zijn een aantal woningen bezet als anti-kraak en ook uit veiligheid. Eerder werd er in het reeds gesloopte blok ernaast herhaaldelijk ingebroken en was een keer de gasleiding opengezet.

Aan de achterzijde van het pand, Helstraat, mogen parkeerplaatsen worden gemaakt. Als straks de nieuwe woningen er omheen klaar zijn zal het binnenterrein worden afgesloten en is er sprake van erfdienstbaarheid. De (nieuwe) winkels mogen dan alleen aan de voorzijde bevoorraad worden.

Het bouwgrond aan Nieuwstraat en Trans zal ongeveer twee maanden later de verkoop ingaan. Aan die zijde zijn de archeologen van BAAC nog bezig met historisch onderzoek. Geruchten gaan al rond dat de gemeente dit ook als losse kavels wil gaan verkopen i.p.v. twee kavels.

Als de archeologen klaar zijn over drie weken zal de gemeente nog de muur van de oude bergingen verwijderen aan de Rodenburgstraat/Broerenstraat en dan bouwrijp maken voor de nieuwe eigenaren. Hier wordt medio september/oktober 2017 begonnen met het bouwen van 11 woningen. Deze enthousiaste nieuwe eigenaren zijn nog bezig met bouwtekeningen en komen regelmatig samen om zoveel mogelijk samen te plannen.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart