fbpx
Nieuws

Opknappen Gele Rijdersplein in 2024

In 2017 is besloten het Gele Rijders Plein op te knappen. De oostkant van het plein is veranderd in een groene, rustige plek. We gaan nu verder met de westkant: de restauratie van het AKU-monument en het gebied eromheen. Eind 2024 moet het plein klaar zijn.

https://arnhemshart.nlPlannen Gele Rijdersplein
De gemeenteraad heeft eind 2021 een besluit genomen over de toekomst van het Gele Rijdersplein. We gaan het AKU-monument restaureren. Hierbij proberen we het monument zoveel mogelijk terug te brengen naar de oorspronkelijke staat. De openbare ruimte rondom het monument gaan we verbeteren door bijvoorbeeld het toevoegen van speeltoestellen, zitplekken en groen. De verbeteringen moeten ervoor zorgen dat het Gele Rijdersplein in de toekomst een plek wordt waar men graag wilt verblijven en elkaar wilt ontmoeten. De bestaande fietsenstalling blijft op de huidige plek tot we in het centrum een andere plek hebben gevonden. De fietsenstalling zal wel meer opgaan in de omgeving.

Planning
Het is de bedoeling om uiterlijk begin 2024 te starten met de werkzaamheden. Eind 2024 moet het rijksmonument gerestaureerd zijn en het gebied eromheen opgeknapt. Een restauratie- en een landschapsarchitect zorgen voor een ontwerp. Voordat het plein echt klaar is, vindt er op verschillende momenten overleg plaats met onder andere de erven Brouwer/Tajiri van het AKU-monument, maar ook met omwonenden, ondernemers en andere betrokkenen.

Waar staan we nu?
We zijn gestart met het opstellen van de eisen voor de restauratie. Ook zijn er eisen voor het ontwerp van het openbaar gebied. Het programma vanhttps://arnhemshart.nl eisen voor de restauratie van het monument en de aanpassingen in het openbaar gebied is in concept klaar. Deze zijn verwoord in een Ambitiedocument. Ook ligt er een concept Ontmoetingsplan.

Informatiebijeenkomst dinsdag 14 februari 2023
Deze plannen delen we graag met u op dinsdag 14 februari 2023 tijdens een informatieavond in de Koepelkerk op het Jansplein. U kunt dan suggesties en aanvullingen doen. Zo voorkomen we dat we zaken over het hoofd zien.

Programma informatiebijeenkomst
De bijeenkomst start om 19.30 uur. We informeren u dan over de volgende onderwerpen:

-Uitkomst onderzoek van het Monumenten Advies Bureau naar het AKU-monument
-Ambitiedocument voor de restauratie van het monument en de aanpassingen in het openbaar gebied
-Concept Ontmoetingsplan
-Planning van project

Na deze gezamenlijke start kunt u met de betrokken ambtenaren en project-teamleden verder praten en uw suggesties of aanvullingen bij hen achterlaten.

Kunt u de bijeenkomst niet bijwonen?
Lukt het u niet om de informatiebijeenkomst bij te wonen, dan kunt u online de documenten inzien:
Ambitieplan Opgave Gele Rijdersplein, Concept ontmoetingsplan, Cultuurhistorisch en bouwhistorisch onderzoek AKU-monument

Heeft u vragen of suggesties na het lezen van de documenten? Dan kunt u deze e-mailen naar @GeleRijdersplein. Dit kan tot uiterlijk maandag 27 februari 2023.

https://arnhemshart.nlOp de hoogte blijven
Wilt u met een digitale nieuwsbrief op de hoogte blijven van dit project? Dan kunt u uw e-mailadres doorgeven via @Mitchel Zimmermann. Bij belangrijke beslismomenten informeren wij u altijd via een (nieuws)brief in de brievenbus. Daarnaast kunt u de laatste informatie over het project vinden altijd vinden op deze webpagina.
Vragen

Heeft u vragen over het project Gele Rijdersplein, dan kunt u deze e-mailen naar @GeleRijdersplein.

 

Lees eerdere artikelen over het Aku-fontein op ArnhemsHart.nl.

ArnhemMail

ArnhemMail plaatst berichten van de gemeente Arnhem.

Geef je reactie hieronder:

Aankomende evenementen

error: ©Copyright Stichting Arnhems Hart